یک میلیارد دلار مصوب مجلس برای مترو چه شد؟

کد خبر: 165488

افزایش یارانه بلیت را نسبت به افزایش تعداد ایستگاه‌ها و طول خطوط مترو اعلام کنید تا مردم متوجه شوند در سال‌های اخیر دولت هیچ گاه سهم خود را در هزینه‌های مترو به صورت کامل پرداخت نکرده است.

فارس: مدیرکل برنامه‌ریزی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: به رغم ادعای پرداخت 75 درصدی هزینه احداث متروی تهران از سوی دولت، آمارها و مستندات حاکی از کاهش سهم دولت در تأمین هزینه ساخت متروی پایتخت است.
به گزارش روابط‌ عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مسعود رنجبریان افزود: میزان جابه‌جایی متروی تهران هم‌اکنون به دو میلیون سفر در روز رسیده است. وی افزود: این در حالی است که نسبت به افزایش میزان مسافر و افزایش نرخ تورم، سهم دولت در تأمین هزینه ساخت متروی تهران نه تنها افزایش نیافته بلکه به نحو محسوسی کاهش نیز پیدا کرده است.

وی با تأکید بر این که میزان جابه‌جایی متروی تهران به روزانه دو میلیون سفر افزایش پیدا کرده، تأکید کرد: هر قدر نقش مترو در جابه‌جایی مردم تهران پر رنگ‌تر می‌شود، متأسفانه سهم دولت در تأمین هزینه‌های مترو هر روز کم رنگ‌تر می‌شود.

رنجبریان با انتقاد از آمارسازی‌‌ها و ارائه ارقام غیر واقعی در مورد کمک‌های دولت به متروی تهران و با استناد به قانون حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب سال 86 مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به موجب این مصوبه دولت مکلف است مبلغ 40 هزار میلیارد ریال برای توسعه حمل و نقل درون شهری اختصاص و در بودجه سنواتی کشور منظور نماید لیکن در هیچ سالی حتی 50 درصد از این مبلغ را نیز به مجلس پیشنهاد نکرده است.

سهم دولت در توسعه متروی تهران 32 درصد است، نه 75 درصد

رنجبریان با اشاره به اینکه از سال 84 تا پایان امسال 59 کیلومتر مترو در تهران ساخته خواهد شد و به بهره‌برداری خواهد رسید، اعلام کرد: با توجه به افزایش روزافزون نرخ تورم، قیمت تمام شده یک کیلومتر مترو با تجهیزات آن از 300 میلیارد ریال به 700 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده که به طور متوسط می‌توان قیمت تمام شده یک کیلومتر مترو را 500 میلیارد ریال برآورد کرد که با یک حساب سر انگشتی ساده هزینه احداث و بهره‌برداری از 59 کیلومتر مترو در حدود 30 هزار میلیارد ریال است.

وی با بیان اینکه برابر قانون حمایت از سامانه‌های حمل و نقل ریلی مصوب مجلس شورای اسلامی دولت موظف است تا 50 درصد هزینه‌های ایجاد مترو را پرداخت کند، افزود: با فرض این که ادعای پرداخت 963 میلیارد تومان از هزینه احداث متروی تهران به وسیله دولت نیز صحت داشته باشد، سهم دولت در توسعه متروی تهران 32 درصد است، نه 75 درصد!

آقایان نرخ تورم را فراموش کرده‌اند!

رنجبریان با تأکید بر روند شتابان نرخ تورم در سال‌های اخیر، اظهار کرد: با نگاهی گذرا به رشد نرخ تورم در سال‌های پیش و بعد از دولت‌های نهم و دهم می‌توان به سادگی محاسبه کرد نرخ تمام شده ساخت خطوط مترو افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و اساساً مقایسه اعتباراتی که هم‌اکنون پرداخت می‌شود با اعتبارات پرداختی در سال‌های گذشته بدون در نظر گرفتن نرخ پر شتاب تورم صحیح نبوده و مقایسه‌ای نادرست است.

وی با اشاره به این که با توجه به اهمیت موضوع توسعه حمل و نقل عمومی همه ساله اعتبارات مصوب این بخش از سوی نمایندگان مجلس با افزایش چشمگیری روبه‌رو می‌شود، تصریح کرد: بهتر است دولت نسبت به پرداخت صد در صدی اعتبارات مصوب مجلس و عدم کاهش این اعتبارات توجه جدی کند.

یک میلیارد دلار مصوب مجلس چه شد؟

رنجبریان با بیان این که مطابق قانون استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی برای حمل و نقل ریلی و عمومی شهرها مصوب سال 88 مجلس باید یک میلیارد از محل حساب صندوق ذخیره ارزی جهت تأمین تجهیزات و احداث خطوط مترو به متروی تهران پرداخت شود، اعلام کرد: به رغم پیگیری‌های مکرر و دریافت مجوزهای لازم و پس از گذشت دو سال از تصویب این قانون حتی یک ریال از این مبلغ نیز پرداخت نشده است.

وی با تأکید بر اینکه تنها 40 درصد از بودجه مصوب سالانه بابت یارانه مترو طی سال های 84 تا 89 پرداخت شده، افزود: افزایش یارانه بلیت را نسبت به افزایش تعداد ایستگاه‌ها و طول خطوط مترو اعلام کنید تا مردم متوجه شوند در سال‌های اخیر دولت هیچ گاه سهم خود را در هزینه‌های مترو به صورت کامل پرداخت نکرده است.

مدیرکل برنامه‌ریزی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه در پایان سال 83 تنها 79 کیلومتر خط و 36 ایستگاه مترو مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود و تعداد سفرهای انجام شده با مترو 214 میلیون سفر بود، اضافه کرد: در پایان سال 89 طول خطوط مترو به 125 کیلومتر و تعداد ایستگاه‌های آن به 70 ایستگاه رسیده و میزان سفرهای انجام شده با مترو نیز به حدود 500 میلیون سفر افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه به عنوان نمونه دولت در سال 88 تنها 23 درصد از اعتبارات مصوب یارانه بلیت مترو را پرداخت کرده، گفت: آقایان با بازی اعداد در بازه‌های زمانی مختلف در حالی که نرخ افسار گسیخته تورم از یک طرف و میزان توسعه مترو و افزایش استفاده مردم از این وسیله در حال حاضر به هیچ عنوان با 6 سال پیش قابل مقایسه نیست، قیاس مع‌الفارغ می‌‌کنند!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت