فرصتی برای اجرای ديپلماسی مقابله با تروريسم/ خانواده شهدای ترور ايران، خواستار استرداد سرکردگان منافقین
همزمان با سفر رئيسجمهور به فرانسه، كمپين استرداد رجويها از فرانسه به راه افتاده است. اين كمپين را خانواده شهداي ترور در ايران به راه انداختهاند. در اين كمپين خانواده قربانيان ترور با گراميداشت ياد قربانيان ترورهاي اخير در فرانسه از دولت و رئيسجمهور خواستهاند تا از ابزار ديپلماسي براي استرداد رجويها از كشور فرانسه استفاده كند.

همزمان با سفر رئيسجمهور به فرانسه، كمپين استرداد رجويها از فرانسه به راه افتاده است. اين كمپين را خانواده شهداي ترور در ايران به راه انداختهاند. در اين كمپين خانواده قربانيان ترور با گراميداشت ياد قربانيان ترورهاي اخير در فرانسه از دولت و رئيسجمهور خواستهاند تا از ابزار ديپلماسي براي استرداد رجويها از كشور فرانسه استفاده كند. معصومه اسكندري، فرزند شهيده عشرت اسكندري ديشب با حضور مقابل سفارت فرانسه درتهران با تقديم دسته گلي به ياد قربانيان حملات تروريستي اخير پاريس از دولت فرانسه خواست اكنون كه بعد از حمله تروريستي داعش، زخم تروريسم را بيش از گذشته درك كرده است، سركردگان گروهك تروريستي منافقين را به ايران برگرداند. شهريور 61عشرت اسكندري بانوي خانهدار ايراني كه 26سال سن داشت مقابل چشمان 4فرزندش در محل منزل خود هدف رگبار مسلسل اعضاي منافقين قرار گرفت. پيشنهاد پيگيري «ديپلماسي مقابله با تروريسم» بعد از «ديپلماسي هستهاي» را نخستينبار سيدحسين موسويان از مذاكرهكنندگان سابق كشور و از ديپلماتهاي نزديك به دولت مطرح كرده بود. فرانسه در سال ۱۹۸۶ ميلادي اعضاي سازمان موسوم به مجاهدين خلق را به خروج از پاريس مجبور كرد اما مريم رجوي سال ۱۳۷۳ دوباره از عراق راهي فرانسه شد.

پس از سقوط صدام حسين وخلع سلاح مجاهدين توسط ارتش آمريكا در عراق مريم قجر عضدانلو بهعنوان فرد دوم سازمان به پاريس ميرود. قاضي ژان لويي بروگر از قضات شناخته شده ضدتروريست فرانسه حكم بازداشت اعضاي سازمان مجاهدين را به اتهام فعاليت تروريستي عليه مخالفان، اعضاي سابق و مشكوك بودن منابع مالي صادر كرد. هدف اصلي اين بازداشتها مقر اصلي سازمان واقع در اورسورواز (Auvers-sur-Oise) بود و پليس مريم قجر عضدانلو و ۱۶۴ نفر از اعضاي مركزيت سازمان مجاهدين را بازداشت كرد اما آنها پس از مدتي آزاد شدند. در تاريخ ۵ تير۱۳۸۹ در گردهمايي بزرگ ايرانيان در شهر تاورني پاريس، مريم رجوي به ايراد سخنراني پرداخت. فرانسويها كه يك مقر در شهر استراسبورگ به منافقين اختصاص دادهاند، خرداد سال گذشته ميزبان ديدار مريم رجوي در پاريس با احمد جربا رئيس ائتلاف تروريستهاي سوريه بودند. مريم رجوي نهتنها از حمايت فرانسه كه از حمايت اتحاديه اروپا هم برخوردار بوده است. او در ۲۳ فوريه ۲۰۱۰ در پارلمان اروپا هم سخنراني كرده است. اين در حالي است كه بهمن87 شوراي وزيران اتحاديه اروپا با خارج شدن نام سازمان مجاهدين خلق ايران از ليست تروريستي اتحاديه اروپا موافقت كرده بود. اخيراً بيش از ۱۰۰ عضو پارلمان اروپا از باراك اوباما خواستند كه نام مجاهدين خلق را از ليست سازمانهاي تروريستي آمريكا حذف كند. ديپلماسي با سابقه مقابله با ترور در دولت روحاني تير93 نمايندگي ايران در سازمان ملل نسبت به حضور چند چهره سياسي شناختهشده آمريكا در همايش منافقين در پاريس واكنش نشان داد. اين نمايندگي مقالهاي در روزنامه پرتيراژ يواسايتودي تحت عنوان «پول هنگفت، دوستاني قدرتمند ميسازد.» منتشر كرد، در اين مقاله آمده است: حضور افرادي نظير جان بولتون، رودي جولياني، جوزف ليبرمن و برخي چهرههاي سياسي سابق آمريكا در گردهمايي گروهك منافقين نشانه جهل و بيخبري كامل آنها از ايران عنوان شده است. در اين مقاله ضمن اشاره به اينكه امروزه برخورد دوگانه با پديده تروريسم بزرگترين چالشي است كه تلاشهاي بينالمللي با آن روبهروست، آمده است: معلوم نيست چرا سازماني تروريستي با چنين سابقهاي از خشونت، كاملا آزاد است تا در كشورهاي غربي به فعاليت خود ادامه دهد.در حالي كه برپايه اصل جلوگيري از فرار از مجازات، بايد عاملين اقدامات تروريستي به سزاي اعمالشان برسند تا افراد زيادي كه توسط اين گروهك كشته شده يا بهشدت آسيب ديدهاند و همچنين خانوادههاي آنها شاهد اجراي عدالت باشند اما امروز كشورهاي غربي با شعار «جنگ عليه ترور» نهتنها اقدامي در محاكمه اين افراد بهعمل نميآورند بلكه برعكس ميزباني آنها را نيز عهدهدار شدهاند. پيش از اين حسن روحاني رئيسجمهور ايران خواستار تشكيل جبههاي واحد در برابر خشونت، افراطيگري و ترور شده بود. محمد جواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان نيز چندينبار بر ضرورت راهبرد جامع براي مقابله با تروريسم تاكيد كرده بود.
دیدگاه تان را بنویسید