پیش‌بینی رشد اقتصادی ۵درصدی در سال‌جاری

کد خبر: 553597

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صبح امروز به تیین قانون بودجه سال ۹۵ و برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی پرداخت.

خبرگزاری دانشجو: محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور در نشستی که تحت عنوان قانون بودجه سال 95، برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت در خصوص لایحه اصلاح بودجه گفت: رسانه های محترم می توانند مطالبه گری کنند که چه رابطه ای بین لایحه برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی وجود دارد. نوبخت با اشاره به تغییر محل دیدار خود با خبرنگاران اظهار د اشت: شاید تغییر محل و عنوان جایگاه سخنگویی بنده به مسئولیت در سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای آن بود که در جایگاه اقتصادی به سوالات شما پاسخ دهم.

رشد اقتصادی برای سال 95، 5 درصد پیش بینی می شود

معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست به بیان آماری در خصوص اقتصاد در سال های اخیر پرداخت و گفت: ما برای سال 95 رشد 5 درصد پیش بینی کردیم و عموم نهادهای بین المللی نیز همین رشد 5 تا 6 درصد را برای ایران پیش بینی کردند. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشوربا اشاره به نقش اقتصاد مقاومتی در اقتصاد گفت: پیام مهم اقتصاد مقاومتی رشد اقتصاد است و در مقدمه این سیاست های اقتصاد مقاومتی تبیین شده که این سیاست ها در راستای تحقق رشد اقتصادی است بنابراین فعالیت های این سیاست براساس رشد اقتصادی و اثر نهایی این فعالیت باید خود را در رشد اقتصادی نشان دهد. وی با اشاره به ارائه آماری در بخش کشاورزی گفت: طی چند ماه اول سال جاری دو محصول بهاره که در رشد اقتصادی تاثیر بسزایی داشته است از این قرار است در سال گذشته رشد متوسط سالانه در بخش کشاورزی بیش از حدود 5.5 درصد بوده و در ارتباط با گندم تا 8 صبح امروز بیش از 10 میلیون و 51 هزار تن گندم به ارزش 12 هزار و 946 میلیارد تومان است که ما توانستیم 6 هزار و 95 میلیارد تومان از این مقدار را پرداخت کنیم و در حال حاضر در حال تامین موارد باقی مانده هستیم. نوبخت در مقایسه این آمار با آمار سال گذشته گفت: مقایسه این میزان با سال گذشته نشان می دهد که این ارقام از رشد 35.9 دهم درصد افزایش برخوردار بوده است. معاون رئیس جمهور مشکل اصلی اقتصاد را رکود دانست و ادامه داد: آنچه ما می گوییم واقعیت بخش صنعت کشور است که البته در بخش نفت در تولید و صادرات این کالا نسبت به سال قبل که میزان تولید و صادرات در هر روز معادل 1 میلیون و 400 هزار بشکه بود در سه ماهه اول سال جاری این تعداد به 2 میلیون و 560 هزار بشکه نفت رسید. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص محصولات دیگر کشاورزی از جمله چای گفت: تاکنون 140 میلیارد تومان برای چای تخصیص داده شده است که از این میزان تخصیص داده شده که از میزان کل معادل مبلغ 165 میلیارد تومان بود باقی مصرف نیز تخفیف داده خواهد شد. وی تصریح کرد: ما برای پرداخت های مختلف از جمله ارزان کردن بخش درمان و سایر پرداخت های با اهمیت از خزانه کمک می گیریم و دلیل تاخیر در پرداخت به کشاورزان نیز همین مورد است.

خودکفایی در کالاهای استراتژیک چانه زنی سیاسی را به دنبال خواهد داشت

نوبخت یکی از مسائل مهم در اقتصاد مقاومتی را امنیت غذایی دانست و ادامه داد: این مسئله ما را به خودکفایی می رساند و این موضوع برای شخص مقام معظم رهبری و رئیس جمهور آن قدر مهم بود که اجازه دادند سه میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای خرید و ذخیره گندم استفاده کنیم چون کشوری که در کالاهای استراتژیک خودکفا باشد در سیاست نیز جایگاه چانه زنی بالایی دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت