لامپ LED کم مصرف ترین و بهترین لامپ

کد خبر: 1250148

لامپ ال ای دی یا LED مقرون به صرفه ترین لامپ ها برای استفاده می باشند، در این مقاله به ویژگی ها و مزایای آنها میپردازیم تا با این لامپها بیشتر آشنا شوید.

لامپ LED کم مصرف ترین و بهترین لامپ

 

 

لامپ ال ای دی (Light Emitted Diode) مخفف LED است. این لامپ به صورت جامد است که از دیود نور افشان جهت روشنایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از این رو دیودها از نوع نیمه هادی می‌باشند.

با توجه به تنوع بالای لامپ‌های ال ای دی در مراکز فروش لامپ ال ای دی عمده و همچنین تولید در توان‌های مختلف، کاربردهای متفاوت و تنوع در ظاهر خرید این نوع لامپ‌ها به شدت پیشنهاد می‌شود.

 

تفاوت اصلی نیمه هادی‌ها و ال ای دی‌ها در نوری است که از لامپ ال ای دی منتشر می‌شود. در ابتدای امر از این نوع لامپ‌ها بیشتر به عنوان چراغ قرمز رنگ در داخل دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود. براساس میزان مصرف برق کم در مقایسه با سایر لامپ‌ها عمر بسیار بالا و تکنولوژی جدید ساخت در طیف‌های رنگی مختلف، تولید لامپ ال ای دی طی چند سال اخیر رونق بالایی داشته است.

ویژگی‌های لامپ‌های ال ای دی

این نوع لامپ‌ها از عملکرد و طول عمر بسیار بالایی برخوردار می‌باشند از این رو نسبت به سایر لامپ‌های فلورسنت بسیار کارآمدتر هستند، زیرا بیشتر انرژی الکتریکی را به نور تبدیل می‌کنند و همچنین دارای عمر طولانی‌تری هستند (تا 50،000 ساعت). علاوه بر این، لامپ‌های LED حرارت کمتری تولید می‌کنند و از خطرات حاصل از انتشار حرارت کاسته‌اند.

لامپ‌های LED انعطاف‌پذیری در انتخاب رنگ نور و دمای نور را فراهم می‌کنند. آنها بدون حاوی جیوه هستند و از نظر محیطی مورد تأیید هستند. این لامپ‌ها فوری روشن می‌شوند و نیازی به گرم شدن ندارند. همچنین، می‌توانند به راحتی کنترل شده و به سیستم‌های نورپردازی متصل شوند.

تعویض لامپ ال ای دی

همچنین لامپ‌های LED به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند؛ زیرا مصرف کمتری از انرژی دارند و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود لامپ‌های LED گزینه‌ای مدرن و پایدار برای نورپردازی و صرفه‌جویی در انرژی باشند.

مهم‌ترین کاربرد‌های لامپ‌های LED

از سال‌های گذشته تاکنون لامپ‌های ال ای دی در صنعت الکترونیک بسیار پرکاربرد بودند. برای خاموش یا روشن کردن نمایشگر لوازم و تجهیزات مولتی مدیا، نشان دهنده‌های الکترونیکی و دستگاه‌ها به کار می‌روند. همواره لامپ‌های LED به شیوه‌های مختلفی ساخته می‌شود تا نور در جهت خاصی متمرکز شود.

لامپ ال ای دی

سپس به شکل چیپ‌های کوچکی می‌باشند که معمولا در شیشه‌ای گنبدی شکل قرار می‌گیرند با ابعادی در حد چوب کبریت که بسیار مقاوم و بادوام هستند.

با تغییر یافتن در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل دهنده LED نور در طیف‌های رنگی با طول موج مشخص تولید می‌شوند.

 در واقع لامپ‌های ال ای دی بدون پرتوهای مادون قرمز و ماورابنفش عمل می‌کنند، از این رو LEDها خطری برای سلامت چشم ندارند.

7 مزایای لامپ ال ای دی

از مهم‌ترین مزیت‌های لامپ‌های LED می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. افزایش طول عمر مفید
    2. بازدهی نوری بالا
    3. عدم تاثیر در عملکرد ON/OFF
    4. مدت زمان پاسخگویی کوتاه
    5. تنظیم شدت نور

 

  1. تنظیم زاویه تابش
  2. سازگار با جریان AC و DC

در ادامه هر یک از مزایای لامپ ال ای دی را بررسی خواهیم کرد.

1. افزایش طول عمر مفید

مهم‌ترین مزیت لامپ‌های ال ای دی، افزایش طول عمر مفید است. در واقع یک لامپ رشته‌ای نزدیک به 1000 ساعت عمر می‌کنند. از سوی دیگر اگر تعداد دفعات روشن و خاموش کردن آن زیاد باشد، سریع‌تر می‌سوزد.

از نکات قابل توجهی که در مورد لامپ‌های ال ای دی می‌توان بیان کرد این است که این نوع لامپ‌ها نمی‌سوزند، بلکه فقط نورشان کم می‌شود.

دلیل اصلی سوختگی لامپ ال ای دی خراب شدن یکی از تراشه‌های SMD لامپ است که در برخی مواقع قابل تعمیر است.

لامپ‌های ال ای دی دارای بدنه‌ای از جنس پلاستیک می‌باشند که در برابر ضربه بسیار مقاوم هستند.

2. بازدهی نوری بالا

لامپ‌های LED توان یا برق دریافتی را به نور تبدیل می‌کنند. در واقع 90% از انرژی دریافتی را به نور تبدیل می‌نمایند.

لامپ‌های ال ای دی دارای بازدهی بین 70 تا 150 لومن برای وات دارند.

3. مدت زمان پاسخگویی کوتاه

در لامپ LED بلافاصله بعد از رسیدن ولتاژ روشن می‌شوند. در حالی که لامپ‌های متال هالید چند دقیقه‌ای زمان می‌برند تا به حداکثر نور خود برسند. به این معنا که لامپ‌های LED زودتر روشن می‌شوند.

4. عدم تاثیر در عملکرد ON/OFF

مدت زمان عمر لامپ LED ربطی به میزان روشن و خاموش شدن آن ندارد. در واقع این نوع لامپ‌ها را هر تعداد دفعاتی که نیاز داشته باشید می‌توانید روشن و خاموش کنید. در حالی که طول عمر ال ای دی‌ها بستگی به مدت زمان روشن ماندن آن دارد.

5. تنظیم شدت نور

قابلیت تنظیم شدت نور در لامپ‌های LED با فناوری (PWM=Pulse Width Modulation) که مربوط به کنترل سطح ولتاژ توسط تغییر پهنای پالس است در بیشتر میکروکنترلرها وجود دارد و به راحتی امکان پذیر است. در حالی که لامپ‌های ساده فاقد این مزیت هستند.

 5. تنظیم زاویه تابش

نور لامپ‌های LED در تمامی جهات ساطع نمی‌شود، دلیل این امر وجود لنزهایی است که با زوایای موردنظر نوری، به طور کامل قابل کنترل است.

این نکته موجب شده است تا برای نورپردازی حرفه‌ای و زیبا از آن استفاده شود.

داخل لامپ LED

زاویه تابش لامپ ال ای دی حبابی تقریبا 220 درجه است. به این معنا که نور در تمامی جهات توزیع نمی‌شود.

6. سازگار با جریان AC و DC

 لامپ‌های LED امکان تغذیه با استفاده از جریان AC و جریان DC با مصرف پایین را دارند، بنابراین می‌توانند از منابع انرژی خورشیدی یا باتری جهت تامین نیروی خود استفاده کنند، البته در این موضوع بایستی به زمان توجه کرد.

انواع لامپ‌های ال ای دی

لامپ‌های ال ای دی در مدل‌های مختلفی تولید و به بازار ارائه می‌شوند که عبارتند از:

  1. لامپ‌های LED حبابی
  2. لامپ ال ای دی طرح گل
  3. لامپ ال ای دی فیلامنتی
  4. لامپ ال ای دی فیلامنتی
  5. لامپ ال ای دی هالوژنی
  6. لامپ ال ای دی شمعی
  7. لامپ وال واشر
  8. لامپ ریسه‌ای شلنگی و نوری
  9. پنل‌های ال ای دی

در ادامه هر یک از انواع مدل‌های ال ای دی را توضیح خواهیم داد.

1. لامپ‌های LED حبابی

لامپ‌های LED حبابی یکی از پرمصرف‌ترین انواع لامپ‌ها بشمار می‌روند. با توجه به قابلیت پرتاب نور مستقیم و ساختار ظاهری که دارد برای فضاهایی که نیاز با نور زیاد دارد، بسیار مناسب است.

2. لامپ ال ای دی طرح گل

این نوع لامپ با توجه به شکل ظاهری زیبا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لامپ طرح گل با زاویه تابش 130 درجه‌ای برای استفاده منازل، محیط‌های صنعتی و تجاری بهترین انتخاب است.

3. لامپ ال ای دی فیلامنتی

مصرف لامپ فیلامنتی شباهت زیادی به لامپ‌های ال ای دی دارد تنها با این تفاوت که نسبت به سایر لامپ‌های دیگر کمتر گرم می‌شوند.

لامپ ال ای دی فیلامنتی از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به لامپ‌های رشته‌ای دارد و بسیار کم مصرف است.

این نوع لامپ‌ها بیشترین کاربرد را در لوسترها دارند، به همین دلیل به نام لامپ لوستری هم معروف هستند.

4. لامپ ال ای دی هالوژنی

لامپ هالوژنی یکی از پرمصرف‌ترین لامپ‌های ال ای دی است. این روشنایی بسیار پرطرفدار است و بیشترین کاربرد را در طراحی دکوراسیون داخلی دارد.

5. لامپ ال ای دی شمعی

لامپ‌های شمعی از معروف‌ترین انواع لامپ ال ای دی به حساب می‌آیند، از این نوع لامپ‌ها برای لوستر، آباژورها، چراغ‌های مطالعه، چراغ‌های خواب و سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شود.

لامپ ال ای دی شمعی

6. لامپ وال واشر

لامپ ال ای دی وال واشر در کنار یکدیگر با اشکال مختلفی چیده می‌شود. تعداد لامپ‌ها، میزان توان، ابعاد آن‌ها برحسب نیاز و نوع پروژه متفاوت است. از لامپ LED وال واشر بر روی دیوار جهت دکوراتیو و روشنایی استفاده می‌شود.

7. لامپ ریسه‌ای شلنگی و نوری

لامپ LED ریسه‌ای شلنگی و نوری روشنایی باریک و بلندی دارد. از این نوع روشنایی برای المان‌های تزیینی و نورپردازی استفاده می‌شود. لامپ ریسه‌ای شلنگی و نوری بیشترین کاربرد را در روشن کردن سقف‌های کاذب، پله‌ها و غیره دارد.

8. پنل‌های ال ای دی

یکی از به روزترین و منحصر به فرد‌ترین لامپ‌های ال ای دی موجود در بازار، پنل‌های ال ای دی می‌باشند. معمولا این نوع پنل‌ها دارای ابعاد 60×60 هستند که به سقف چسبیده می‌شوند. میزان توان این نوع پنل‌ها متفاوت است و در انواع 18 وات، 30 وات و 50 وات تولید می‌شوند.

پنل‌های ال ای دی سقفی بیشترین استفاده را در مصارف اداری، هتل‌ها، منازل، بیمارستان‌ها، مراکز تجاری و غیره دارند و در سه طیف رنگی مهتابی، آفتابی و نور طبیعی تولید می‌شوند.

انواع مختلف لامپ ال ای دی را می‌توانید با شرایط ویژه و قیمت استثنایی از فروشگاه اینترنتی لامپ آیگین با آدرس https://aiginco.com تهیه کنید، برای سفارش از طریق شماره‌ی 09137533761 با همکاران ما تماس بگیرید. مشاوران ما هر روز هفته آماده پاسخگویی می‌باشند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید