خبر مهم بنزینی دولت برای 1404 | زمان انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از آغاز فرایند انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارتهای بانکی شخصی از مرداد امسال خبر داد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از آغاز فرایند انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارتهای بانکی شخصی از مرداد امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کرامت ویس کرمی از آغاز اجرای یکی از طرحهای تحولی در حوزه توزیع سوخت خبر داد و گفت: بر اساس تکلیف تعیینشده در قانون بودجه ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف است ظرف چهار ماه شرایطی فراهم کند که امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارت بانکی مالک خودرو فراهم شود.
وی در مصاحبه با سیما افزود: در همین راستا، برنامهریزیها و هماهنگیهای لازم با وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. همچنین آئیننامه اجرایی این طرح نیز باید طبق قانون ظرف دو ماه تدوین شود که در حال حاضر پیشنویس آن در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش با اشاره به اقدامات فنی و زیرساختی مورد نیاز اجرای این طرح تصریح کرد: برای اجرای موفق این طرح، باید مدل و معماری شبکه متناسب با الزامات فنی تدوین شود. این مدل تا پایان تیر ۱۴۰۴ نهایی خواهد شد و پس از آن وارد فاز اجرایی میشویم.
او ادامه داد: اجرای این طرح نیازمند تغییراتی در سامانه هوشمند سوخت کشور است؛ هم در بخش نرمافزاری و هم در بخش سختافزاری. از آنجا که این سامانه باید بهصورت برخط با بانک مرکزی در ارتباط باشد، پیادهسازی آن در دیتاسنترهای تهران و جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور زمانبر خواهد بود و بهتدریج انجام خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش، تا زمان اجرای کامل طرح و انتقال سهمیه به کارت بانکی، کارت هوشمند سوخت همچنان معتبر است و هموطنان باید همچون گذشته در نگهداری از کارتهای خود دقت داشته باشند.
او در پایان تأکید کرد: در زمان مناسب و همزمان با اجرای نهایی طرح، اطلاعرسانی شفاف و دقیق از طریق رسانه ملی و دیگر رسانهها انجام خواهد شد تا مردم در جریان جزئیات اجرایی قرار بگیرند.
حذف کارت سوخت کی اجرایی می شود؟
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی ایران درباره جایگزینی کارتهای سوخت با کارت بانکی اظهار کرد: این طرح چالشهایی دارد که باید برطرف شود و اجرای آن زمانبر خواهد بود، بنابراین فعلا دلیلی برای حذف کارت سوخت وجود ندارد.
به گزارش ایرنا از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، عباس با صفا در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت با اشاره به تازهترین روش ثبت درخواست برای کارت سوخت بیان کرد: تازهترین روش دریافت کارت هوشمند سوخت، از طریق سایت fcs.niopdc.ir است و مراجعهکنندگان میتوانند رهگیری کارتها را نیز از همین وبسایت انجام دهند.
وی افزود: درخواست برای دریافت کارتهای المثنی پیش از این حدود ۴۰ تا ۵۰ روز زمان میبرد، اما هماکنون با طراحی سایت و در معماری تازه، این فرآیند به کمتر از ۱۰ روز رسیده است.
وی ادامه داد: متقاضیان با مراجعه به وبسایت و انجام احراز هویت، میتوانند کارت خود را رهگیری کنند. رمز کارتهای سوخت نیز که پیش از این چهار رقم آخر کد ملی بود، اکنون بهصورت اتفاقی برای مالک اصلی پیامک میشود و در صورت پیامک نشدن نیز مالک اصلی میتواند با مراجعه به سایت fcs.niopdc.ir رمز کارتش را مشاهده کند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه هماکنون کارت سوختها ماهانه ۶۰ لیتر با قیمت ۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر با قیمت ۳ هزار تومانی شارژ میشود، گفت: درخواست ما از هموطنان این است که از کارتهای شخصی خود استفاده کنند.
باصفا گفت: بخش زیادی از قاچاق سوخت از کارتهای آزاد یا اضطراری در جایگاههای عرضه سوخت انجام میشود و در صورت استفاده مصرفکنندگان از کارتهای شخصی، میتوان به مرور زمان کارتهای اضطراری در جایگاههای عرضه را کاهش داد.
وی با بیان اینکه باید کارتهای اضطراری را در جایگاهها رصد کرد، گفت: از آنجا قاچاق سوخت بیشتر بهدلیل مشکلاتی که در زمینه کارتهای سوخت وجود دارد، اتفاق میافتد، ما در معماری جدید سامانه هوشمند سوخت بسیاری از این مشکلات را برطرف کردیم. یعنی افراد برای استفاده از سهیمه سوخت خود میتوانند از روشهای مختلف اپلیکیشن موبایل، ووچر بانکی یا توکن و کارت سوخت فیزیکی استفاده کنند و این موضوع باعث حل بسیاری از مشکلات شده است.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی در زمینه جایگزینی کارتهای سوخت با کارت بانکی توضیح داد: در قانون بودجه ۱۴۰۴، انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی آمده است اما این طرح چالشهایی دارد که باید برطرف شود و اجرای آن زمانبر خواهد بود.
این مدیر پالایشی با تاکید بر اینکه فعلا کارت سوخت حذف نمیشود، افزود: در این زمینه نشستهایی با سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمانهای ذینفع برگزار میکنیم؛ زیرا در این زمینه مشکلات پدافندی وجود دارد و ملاحظات امنیتی باید رعایت شود.
ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید