اخبار جنگ غزه | تعداد شهدای جنگ غزه/هشدار درباره گسترش قحطی
وزارت بهداشت غزه امروز (دوشنبه) با صدور بیانیهای از شهادت و زخمی شدن بیش از ۵۰۰ فلسطینی طی ۲۴ ساعت گذشته و افزایش شمار شهدای جنگ نسلکشی به ۵۳ هزار و ۴۸۶ تن خبر داد.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد که طی حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۱۳۶ فلسطینی به شهادت رسیده و ۳۶۴ نفر نیز زخمی شدند.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد نیروهای امدادی پیکرهای ۱۱ شهید دیگر را نیز از زیر آوار خارج کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است شمار شهدای غزه از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۳۳۴۰ نفر و تعداد مجروحان به ۹۳۵۷ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت غزه در ادامه اعلام کرد با ادامه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تعداد کل شهدای این جنگ به ۵۳ هزار و ۴۸۶ نفر و شمار مجروحان به ۱۵۱ هزار و ۳۹۸ نفر افزایش یافته است.
طبق آمارهای رسمی اعلام شده، نزدیک به ۱۴ هزار نفر نیز همچنان در نوار غزه مفقود و زیر آوار هستند.
با وجود گذشت ماهها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه میدهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود و تمام گذرگاهها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.
بهرغم جنایتهای گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه میشوند.
پس از ۲ ماه آتشبس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتشبس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تلآویو تحویل داده شدند.
با وجود مخالفت بسیاری از خانوادههای زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» میخواند، بهعنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری میکند.
هشدار درباره گسترش قحطی در غزه
دفتر اطلاعرسانی دولتی غزه و سازمان جهانی بهداشت در گزارشی نسبت به افزایش شدید گرسنگی و بحران انسانی در نوار غزه هشدار دادند و خواستار تسریع در ارسال کمکهای غذایی، دارویی و سوخت به این منطقه شدند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری المیادین، دفتر اطلاعرسانی دولتی غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد که بحران گرسنگی در این منطقه بهسرعت در حال گسترش است و برای تأمین نیازهای حداقلی انسانی، نوار غزه روزانه به دستکم ۵۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه و ۵۰ کامیون سوخت نیاز دارد.
در این بیانیه آمده است که فروپاشی شرایط انسانی با روندی نگرانکننده در حال پیشروی است و زندگی بیش از ۲.۴ میلیون نفر از ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
در این بیانیه همچنین تأکید شده است که تأمین سوخت برای راهاندازی مراکز درمانی، نانواییها و تأسیسات آب و فاضلاب، از اولویتهای فوری است.
در همین راستا، سازمان جهانی بهداشت نیز ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود، اعلام کرد که ۳۱ کامیون تجهیزات پزشکی در مرز غزه در انتظار دریافت مجوز ورود هستند و علیرغم پیگیریها با مقامهای رژیم صهیونیستی، هنوز زمانی برای این موضوع اعلام نشده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد که تاکنون دستکم ۵۷ کودک در اثر گرسنگی جان باختهاند و شمار قربانیان ممکن است افزایش یابد.
«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز در این باره گفت که ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه در شرایط گرسنگی حاد قرار دارند و بیش از ۱۱۶ هزار تن مواد غذایی در نزدیکی مرزها متوقف شدهاند.
وی همچنین با اشاره به فرسودگی زیرساختهای درمانی در غزه و نیاز فوری به کمکهای پزشکی، تأکید کرد که بیش از ۱۰ هزار بیمار به تخلیه فوری پزشکی از نوار غزه نیاز دارند و ادامه درگیریها، موانع امدادرسانی و حملات به مراکز درمانی، بحران را تشدید کرده است.
از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) که دور جدیدی از درگیریهای نظامی میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه آغاز شد، شرایط انسانی در این منطقه بهطور بیسابقهای رو به وخامت گذاشته است. تهاجم همهجانبه هوایی، زمینی و دریایی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و تشدید محاصره چندلایه غزه باعث شکلگیری یکی از بحرانیترین وضعیتهای انسانی در دهههای اخیر در این منطقه شده است.
رژیم صهیونیستی از همان روزهای آغازین جنگ، تمامی گذرگاههای مرزی بهویژه «رفح» و «کرم ابو سالم» را بست و مانع ورود غذا، سوخت، دارو و کمکهای بشردوستانه شد. این محاصره، تنها جریان اندک و کنترلشدهای از کمکها را آنهم با تأخیر و محدودیت شدید، ممکن کرد. در نتیجه، بیمارستانها یکی پس از دیگری از کار افتادهاند، ایستگاههای پمپاژ آب، غیرفعال و نانواییها به دلیل نبود برق و سوخت تعطیل شدهاند.
طبق گزارشهای سازمان جهانی بهداشت و نهادهای پزشکی در غزه، بیش از ۸۰ درصد از مراکز درمانی در این منطقه یا بهطور کامل تخریب شدهاند یا به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت از ارائه خدمات ناتوان هستند. شمار زیادی از بیماران سرطانی، بیماران خاص، زنان باردار و نوزادان نارس، بدون دسترسی به درمان رها شدهاند. بیش از ۱۰ هزار بیمار نیز نیازمند انتقال فوری پزشکی به خارج از غزه هستند که به دلیل بسته بودن گذرگاهها ممکن نشده است.
در سایه تداوم محاصره و نبود مواد غذایی، سازمانهای بینالمللی از بروز قحطی جدی در غزه خبر دادهاند. بنابر اعلام یونیسف و سازمان جهانی بهداشت، دهها کودک تاکنون بر اثر گرسنگی جان باختهاند و میلیونها نفر، بهویژه کودکان و سالمندان، در شرایط سوءتغذیه شدید به سر میبرند. بالغ بر دو میلیون نفر در این منطقه با گرسنگی حاد مواجهاند، در حالی که صدها تُن مواد غذایی و دارویی در مرزها معطل مجوز ورود هستند.
نوار غزه با جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر، یکی از متراکمترین منطقه مسکونی جهان محسوب میشود و اکنون طبق گزارشها، بیش از ۸۰ درصد ساکنان آن آواره شدهاند. اکثر این افراد در پناهگاههای موقت، مدارس، چادرها یا حتی فضای باز زندگی میکنند و قطع آب، برق و ارتباطات، شرایط را برای امدادرسانی و زنده ماندن دشوارتر کرده است.
تداوم جنگ، محاصره شدید و ناکامی جامعه جهانی در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان محاصره و تسهیل کمکرسانی، وضعیت انسانی در نوار غزه را به سطح یک فاجعه تمامعیار رسانده است. نهادهای حقوق بشری و بینالمللی بارها نسبت به وقوع «نسلکشی خاموش» در غزه هشدار دادهاند، اما تاکنون اقدام مؤثری برای مهار بحران صورت نگرفته است.
کمین القسام علیه نظامیان صهیونیست در شمال غزه/ چندین کشته و زخمی گزارش شد
شاخه نظامی جنبش مقاومت حماس از اجرای یک عملیات کمین هدفمند و پیچیده ای در شمال نوار غزه خبر داد که در جریان آن چندین خودرو نظامی هدف قرار گرفته و نیروهای صهیونیست دچار تلفات شدند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، گردانهای «شهید عزالدین القسام» در بیانیهای اعلام کرد که رزمندگان آن عملیات پیچیده ای را در منطقه «العطاطره» در غرب «بیتلاهیا» واقع در شمال نوار غزه اجرا کردند.
در این بیانیه آمده است: در این کمین، سه خودروی نظامی رژیم صهیونیستی با استفاده از ۲ بمب «شواظ» و یک راکت «تاندوم» مورد هدف قرار گرفتند.
بر اساس بیانیه القسام، پس از این عملیات، درگیریهای مستقیم میان نیروهای مقاومت و یگان دیگری از نظامیان صهیونیست در محل رخ داد که طی آن با استفاده از سلاحهای سبک و نارنجک دستی، شماری از نیروهای دشمن کشته یا زخمی شدند.
همچنین نیروهای القسام از فرود بالگردهای نظامی برای انتقال اجساد کشتهشدگان و مجروحان صهیونیست از محل عملیات خبر دادند.
نیروهای «شهید عمر القاسم» شاخه نظامی جبهه دموکراتیک برای آزادسازی فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کردند: پس از بازگشت از خطوط مقدم نبرد، رزمندگان ما ۲ روز پیش موفق شدند در منطقه العطاطره واقع در شمال غرب نوار غزه، یک نیروی پیادهنظام رژیم صهیونیستی را با اجرای یک درگیری مستقیم با سلاحهای خودکار و انفجار یک بمب بسیار قوی هدف قرار دهند.
در این عملیات، شماری از نظامیان دشمن زخمی شدند و در میان نیروهای ما نیز فرمانده کمین «زکریا رامی ابو عوده» ۲۳ ساله به شهادت رسید و اعضای گروه مبارز ما، تحت آتش سنگین دشمن موفق به انتقال پیکر وی شدند.
این عملیات بخشی از سلسله اقدامات گروههای مقاومت برای مقابله با تهاجمات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه عنوان شده است.
از آغاز جنگ نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و عملیات بیسابقه «طوفان الأقصی» که به شکلی غافلگیرکننده از سوی نیروهای مقاومت فلسطین انجام شد، ارتش رژیم صهیونیستی با مجموعهای از ضربات سنگین و پرهزینه مواجه بوده است؛ ضرباتی که هم در سطح میدانی و هم در سطح روانی و راهبردی، اثرات عمیقی بر پیکره ارتش رژیم اسرائیل بر جای گذاشته است.
در نخستین روزهای جنگ، بیش از ۱۲۰۰ صهیونیست کشته و صدها نفر اسیر شدند؛ رخدادی که بهگفته بسیاری از ناظران، بیسابقهترین شکست اطلاعاتی و امنیتی رژیم اشغالگر از زمان تأسیس آن محسوب میشود.
پس از آن، در عملیاتهای زمینی گستردهای که ارتش رژیم اسرائیل برای آزاد کردن اسرا و سرکوب مقاومت آغاز کرد، مقاومت فلسطین با تاکتیکهای جنگ نامنظم، بهرهگیری از تونلهای پیچیده، کمینهای دقیق و انفجارهای برنامهریزیشده، خسارات زیادی به یگانهای نظامی اسرائیل وارد کرد.
در طول بیش از یکسالونیم جنگ، منابع صهیونیستی به کشتهشدن صدها نظامی ارتش اذعان کردهاند، در حالیکه آمارهای غیررسمی حاکی از تلفات بالاتر و مجروحیت هزاران تن از نیروهای رزمی این رژیم است.
مقاومت فلسطین همچنین موفق شد دهها تانک مرکاوا، نفربر زرهی، پهپاد و سامانههای پیشرفته شناسایی ارتش رژیم صهیونیستی را منهدم کند یا به غنیمت بگیرد.
اکنون پس از گذشت بیش از ۱۹ ماه، بسیاری از ناظران معتقدند که مقاومت فلسطین با وجود ویرانی گسترده و تلفات انسانی، توانسته است معادلات نبرد را تغییر دهد و ارتش رژیم صهیونیستی را در یک جنگ فرسایشی و پرهزینه گرفتار کند که هیچ چشمانداز روشنی برای پیروزی اشغالگران در آن وجود ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید