سرویس بین الملل فردا: خوشبختانه طی هفته های اخیر وضعیت جبهه های مقاومت در سوریه و عراق و یمن مناسب ارزیابی شده و پیشروی های خوبی نیز در این زمینه حاصل شده است. ارتش سوریه نیز موفق شد پس از درگیریهای شدید با گروه تروریستی داعش در شرق حلب، شهر مهم دیرحافر را آزاد کند.
شهر راهبردی «دیرحافر» در حلب سوریه آزاد شد
ارتش سوریه و نیروهای مقاومت امروز جمعه شدیدا با عناصر داعش در اطراف شهر راهبردی «دیرحافر» درگیر شدند.
به گزارش فارس شبکه خبری «المیادین» خبر داد که ارتش سوریه در شرق حلب موفق شده دیرحافر را آزاد کند.
این عملیات با انواع سلاحهای سبک و سنگین انجام گرفته و در پی آن شمار زیادی از عناصر داعش کشته و زخمی شدند.
یگانهای مهندسی نیز در حال حاضر، عملیات پاکسازی را آغاز کرده اند و در حال خنثی سازی مینهایی هستند که داعش در ورودیهای شهر کار گذاشته است.
وبگاه خبری رأی الیوم نیز گزارش داد که عناصر داعش پس از عقب نشینی از دیرحافر، عازم شهر «مسکنه» شدند تا مانع از ادامه پیشروی ارتش سوریه شوند.
با آزادسازی این شهر، از سال 2014 برای نخستین بار امنیت فرودگاه نظامی «کویرس» و مواضع ارتش سوریه در شرق حلب به صورت کامل تأمین شد.
محاصره کامل شهرک دیر حافر که در 52 کیلومتری شهر حلب واقع شده، به عنوان مهمترین پایگاه داعش، در ریف شرقی استان حلب پس از آن صورت گرفت که ارتش سوریه موفق شد، در عملیاتی غافلگیرکننده شهرکها و روستاهای اطراف این شهرک مانند «لالا محمد، تل السوس، الأحمدیة، الکباریة و العاکولة» در مسیر بزرگراه حلب - رقه در شمال دیر حافر را آزاد کند.
یکسوم استانهای یمن در آستانه قحطی قرار دارند
سازمان ملل امروز جمعه با انتشار گزارشی اعلام کرد که حدود 60 درصد جمعیت یمن در آستانه گرسنگی و قحطی شدید قرار دارند.
به گزارش تسنیم یمن که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از زمان آغاز تجاوز ائتلاف بهرهبری عربستان سعودی در دو سال گذشته با بدتر شدن شرایط امنیت غذایی روبهرو شده است.
سخنگوی برنامه جهانی غذا در ژنو در جمع خبرنگاران تأکید کرد: ما بهشدت نگران این هستیم که یمن در آستانه قحطی قرار گرفته است. از 22 استان یمن، 7 استان در حالت فوق العاده 4 قرار دارند که یک سطح قبل از اعلام قحطی است.
برنامه جهانی غذا هماکنون برای حدود 7 میلیون نفر در یمن هر ماه مواد غذایی تأمین میکند که این رقم کمتر از نیمی از جمعیت 17 میلیون نفری این کشور است.
وی در ادامه افزود: کمبود منابع مالی، ادامه جنگ و درگیری و جابهجایی محدود امدادرسانان مهمترین موانع برای رساندن مواد غذایی و سایر کمکها به مردم یمن به شمار میرود.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، بیش از 7400 نفر در جریان جنگ یمن کشته و بیش از 40 هزار نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز امروز جمعه اعلام کرد که حداقل 4773 غیرنظامی در دو سال گذشته در یمن کشته شدهاند.
این مقام سازمان ملل گفت: این درگیری تأثیر منفی زیادی بر امنیت غذایی یمن داشته است و حدود 60 درصد جمعیت یمن اکنون برای یافتن مواد غذایی کافی با مشکل روبهرو هستند. این رقم یک سال قبل حدود 20 درصد بوده است.
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نیز تأکید کرد: قحطی زمانی اعلام میشود که 20 درصد جمعیت با کمبود شدید مواد غذایی روبهرو شوند.
یمن یکی از 4 کشور جهان بههمراه سومالی، سودان جنوبی و نیجریه است که با خطر قحطی روبهرو است.
شلیک موشک زلزال۲ ارتش یمن به مواضع نظامیان سعودی
یگان موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن در پاسخ به تداوم تجاوز عربستان، با موشک زلزال2 مواضع نظامیان سعودی در گذرگاه علب واقع در عسیر را در هم کوبیدند.
به گزارش تسنیم همزمان یگان موشکی ارتش یمن با موشکهای کاتیوشا مراکز تجمع ارتش سعودی و مزدوران عبدربه منصور هادی رئیسجمهور فراری و مستعفی این کشور را در رشتهکوههای الشیبانی، پایگاه المَلَطه، مثلث گذرگاه علب و منطقه گمرکات در عسیر، هدف قرار دادند.
در مقابل جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی، دو کوه شعیر و مندبه در اطراف عسیر را 10 بار هدف قرار دادند.
جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی همچنین 6 بار رشتهکوههای العواضی در اطراف منطقه مرزی البُقع در نجران را بمباران کردند.
در پی حملات جنگندههای سعودی به شهر صعده، سه غیرنظامی به شهادت رسیدند و سه نفر دیگر نیز زخمی شدند.
همچنین در پی حملات جنگندههای ائتلاف متجاوز به منزل شهروندان یمنی در منطقه الرَّکوه در بخش مرزی مََجَز در غرب استان صعده دو نفر به شهادت رسیدند و یک زن نیز زخمی شد.
یک منبع نظامی به المیادین گفت که در پی عملیات منحصر به فرد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در منطقه الساق در استان الشبوه، 18 تن از مزدوران منصور هادی به هلاکت رسیدند.
در پی درگیری بین نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن و مزدوران منصور هادی و عناصر گروه تروریستی القاعده در منطقه الجسیمه در بخش قَیفه در شرق استان البیضاء، شماری از مزدوران کشته و یا زخمی شدند.
عربستان سعودی ضمن ائتلاف با برخی کشورهای عربی منطقه از فروردین 94 حملات گسترده علیه یمن را کلید زد تا از این طریق بتواند «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهوری مستعفی و فراری یمن را به قدرت بازگرداند که این حملات بهجز ویرانی یمن و کشتار هزاران انسان بیگناه نتیجهای برای رژیم سعودی نداشته است.
بر اساس اعلام نهاد حقوق بشر یمن، در طول بیش از دو سال جنگ عربستان علیه یمن، 10 هزار و 811 شهروند یمنی جان باخته و 7 هزار و 888 نفر دیگر زخمی شدهاند و ساختار زیربنایی این کشور بهشدت ویران شده است. 649 نفر از جانباختهها زن و 1002 نفر کودک هستند، 9 هزار و 160 نفر نیز مرد هستند.
تلفات سنگین تکفیریها در «جوبر»
درگیریهای شدید میان ارتش سوریه و گروههای تروریستی در جبهه جوبر در شمال شرقی پایتخت ادامه دارد و نیروی هوایی و یگان موشکی نیز مواضع این گروهها را در محلههای «جوبر و القابون» هدف حملات شدید خود قرار میدهند.
یک منبع نظامی در جبهه جوبر به خبرنگار تسنیم گفت نیروهای سوری، کارخانه ریسندگی و بافندگی را در پی حمله نیروهای گارد ریاستجمهوری به تروریستهای باقی مانده در این مکان پاکسازی کردند به طوری که تروریستها در یک مکان بسیار محدود محاصره شدند که منجر به فروپاشی صفوف و فرار آنها شد بدون اینکه دستاوردی کسب کنند.
این منبع تاکید کرد گروههای تروریستی طی ساعات اخیر متحمل خسارتها و تلفات سنگینی در جبهه جوبر شدند به طوری که مهمترین سرکردگان آنها که وابسته به جبهه النصره بودند به نامهای ابوعرب و ابوعدنان به هلاکت رسیدهاند.
درگیریها در این مناطق همچنین به انهدام تعداد زیادی موشکانداز و خمپارهاندازی شد که تروریستها با این جنگافزارها، محلههای مسکونی دمشق را هدف قرار میدادند، همچنین ساختمانی که تروریستها در آن حضور داشتند، بر سرشان ویران شد و همگی به هلاکت رسیدند. درگیریهای شدید میان ارتش و تروریستها در محور المعامل ادامه دارد و ارتش مصمم است آخرین ساختمانهایی را که تروریستها در دومین حمله اخیرشان اشغال کرده بودند، از لوث آنها پاکسازی کند.
دیدگاه تان را بنویسید