سرویس اجتماعی فردا: حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان اواخر هفته جاری با حضور در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، اظهاراتی را مطرح کرد با واکنش های مختلف از سوی مسئولان شهری و اعضای شورای اسلامی شهر تهران همراه شد.
رئیس جمهور خیلی زود وارد رقابتهای انتخاباتی شد
پرویز سروری رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر در واکنش به سخنان رئیس جمهور در همایش شوراها و شهرداران، اظهار داشت: ظاهراً رئیس جمهور خیلی زود وارد رقابتهای انتخاباتی شده و ماشین نقد شهرداری را به حرکت درآورده و چنین تلقی میکند که شهردار تهران رقیب اوست. وی با بیان اینکه رئیس جمهور مکانیابی و زمانیابی مناسبی را برای اینگونه صحبتها نداشته است،گفت: توقع ما این بود که در هر یک همایش بینالمللی رئیس جمهور به جای نقد مدیریت شهری که بازتاب خوبی در مجامع بینالمللی ندارد به نکات مثبت شهر تهران اشاره میکرد. سروری تصریح کرد: رئیس جمهور میتوانست با سخنان خود از ویژگیهای مثبت شهر تهران زمینه جذب توریسم را فراهم کند نه اینکه با بیان مطالبی که کاملا زمینههای منفی داشت، گردشگری در ایران را کاهش دهد، معلوم نیست این صحبتها چه فایدهای داشت؟ رئیس جمهور میتوانست این حرفها را در جلسات داخلی هم مطرح کند. رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر با تأکید بر اینکه شتاب رئیس جمهوری برای نقد مدیریت شهری فکر اینکه کجا و با چه کسانی صحبت میکند را از او سلب کرد،گفت: رئیس جمهور با این صحبتها همایش را به یک جلسه
چالشی و داخلی تبدیل کرد و در واقع یک فرصت طلایی به یک تهدید تبدیل شد. این عضو شورای شهر تأکید کرد: رئیس جمهور که عادت کرده همیشه نکات منفی را مطرح کند و آن را به دولت قبلی ربط دهد خوب است که بداند بسیاری از نابسامانیهای شهری در دوره همفکران ایشان به وجود آمده و تراکمفروشیهایی در شورای اول بوده که در تاریخ بلدیه بیسابقه است. سروری خاطر نشان کرد: من کمتر یاد دارم که رئیس جمهور در این سه سال از نکات مثبت مدیریت شهری حرف زده باشد، انگار تهران یک شهر ویران شده و شهر ارواح است که هر وقت میخواهد در مورد آن حرف بزند به مشکلات آن اشاره میکند در حالی که اگر مشکلی هم باشد، به دوره همفکران ایشان باز میگردد.
قناعتی: اقدام رئیس جمهور در حضور مهمانان خارجی نوعی خودزنی بود
ابوالفضل قناعتی در واکنش به صحبتهای رئیس جمهور در همایش شوراها و شهرداران، اظهار داشت: یک مدیر آن هم در جایگاه ریاست جمهوری باید در جمع افرادی که از خارج از کشور آمدهاند، حفظ آبرو کند و مسائل درونی کشور به بیرونیها نگوید. وی با بیان اینکه حرکت رئیس جمهور یک نوع خودزنی بود، گفت: ابتدا باید سؤال شود که چرا برای اداره کلانشهری مثل تهران شهرداران قبلی و فعلی مترصد یک سری ساخت و سازها و کسب درآمد از این محل هستند. قناعتی تصریح کرد: آیا همین دولت که انتقاد میکند به تعهدات خود عمل کرده است؟ آیا دولت به تفاهمنامههایی که با سازمان مدیریت شهری به امضا رسانده، عمل کرده است؟ نمیخواهم بگویم چون عمل نکرده است ما باید تخلف کنیم. این عضو شورای شهر ادامه داد: در ساختمانسازیها قانونی داریم که در هر پهنهای خط آسمان ساختمانها تا چه اندازه بالا بیاید و این موضوع در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسیده که دولتیها در آن حضور داشتند، اگر یک ساختمانی بالاتر از طرح تفضیلی ساخته شده باشد، در کمیسیون ماده 5 مطرح شده است. وی افزود: در این کمیسیون 8 نفر دولتی هستند و تنها یک نفر شهری است اگر اشتباهی صورت گرفته
رئیس جمهور باید گوش آن 8 نفر را بپیچاند. قناعتی با تأکید بر اینکه نباید اینگونه موضوعات در جمعی مطرح شود که محرم ما نیستند، افزود: با این کار ارمغانی که مهمانان خارجی با خود میبرند، اختلاف بین مسئولان نظام است که اصلاً به نفع کشور نیست. رئیس شورای شهر با تأکید بر اینکه اگر قصوری هم وجود دارد متوجه دولت است،گفت: من این صحبتها را در شأن و مقام کشوری نمیبینم و ریئس جمهور با مودت، دوستی، قانون و مصوباتی که از قبل داشتند دعوت میکنم. قناعتی ادامه داد: رئیس جمهور که به حمل و نقل ریلی توصیه کرده چقدر در این زمینه کمک کرده است؟ هر یک کیلومتر خط ریلی 250 میلیارد هزینه دارد، ما برای هزار واگنی که برای خط 3، 6 و 7 نیاز داریم 6 هزار میلیارد کمک میخواهیم رئیس جمهور چقدر کمک میکند؟ حداقل اگر کمک نمیکنید مشکلات بانکی را حل کنید و یا جلوی سیستم اداری را باز کنید. وی تصریح کرد: 40 درصد جرائم خودروها برای شهرداری است اما یک ریال آن را به ما ندادهاند آن وقت اینگونه مسائل را مطرح میکنند.
شاکری: دولت اگر نگران فروش تراکم است بدهی خود به شهرداری را پرداخت کند
اقبال شاکری در ارتباط با سخنان روز گذشته رئیسجمهور در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 مبنی بر اینکه اتکای درآمد شهرداریها به فروش تراکم مضرتر از اتکا به درآمدهای نفتی است، اظهار داشت: یکی از بهترین راهکارها برای اینکه درآمد شهرداریها به فروش تراکم نباشد، در واقع پرداخت بدهی شهرداری از جانب دولت است. وی افزود: دولت بدهی خود را به شهرداری 7 تا 8 سال است که پرداخت نکرده و این مسئله سبب شده که درآمد پایدار برای شهرداری ایجاد نشود. عضو شورای شهر تهران ادامه داد: براساس مصوبههای قانونی، دولت باید مبالغی را در جهت کمک به شهرداری پرداخت کند این کمک هزینه در جهت برنامههایی مثل؛ توسعه حمل و نقل عمومی است. شاکری با اشاره به اینکه 50 درصد هزینه ساخت مترو و یکسوم هزینههای بلیط مترو را دولت باید پرداخت کند، گفت: متأسفانه دولت تاکنون سهم شهرداری را از ارزش افزوده و جرایم رانندگی نیز پرداخت نکرده و شهرداری تهران از دولت فعلی و قبلی در این زمینه طلب دارد. وی عنوان کرد: همچنین شهرداری بابت انجام پروژههایی همچون حفاریها از دستگاه اجرایی طلب دارد که این مسئله نیز مدنظر قرار نگرفته است. عضو شورای شهر گفت: کاهش
آلودگی هوا، گسترش فضای سبز و توسعه حمل و نقل عمومی از جمله مسائلی است که باید از جانب دولت به شهرداری کمک شود و نیازی به درآمد شهرداری در این زمینه نباشد، چرا که این موضوع اتکا درآمد به فروش تراکم را از طریق شهرداری ایجاد میکند. شاکری با تأکید بر اینکه دولت لازم است تضمینهایی برای السیهای شهرداری در زمینه واگن مترو و اتوبوس باز کند، گفت: این مسئله برای پیشگیری از ارتکاب فروش تراکم توسط شهرداریها ضروری است. عضو شورای شهر تصریح کرد: بخش خصوصی جهت شرکت در پروژههایی همچون ساخت مترو و اتوبوسرانی و فضای سبز و توسعه آنها، تمایل داشته و دولت باید در این زمینه ضمانتهایی را برای آنها انجام دهد. وی اضافه کرد: دولت میتواند از طریق بانک مرکزی و یا بانکهای عامل، این ضمانت را برای بخش خصوصی ایجاد کند، این مسئله برای شرکتهای خارجی نیز بیشتر حائز اهمیت است تا آنها بتوانند در انجام پروژهها و کاهش بار مالی شهرداری اقدام کنند. شاکری با اشاره به اینکه خطوط ریلی بین شهری همچون خطوط تهران ورامین، تهران ـ پرند و تهران ـ دماوند همانند مشکلاتی میان شهرداری و دولت ناقص مانده است، گفت:گاهی مواقع میگویند که شهرداری
مسئولیت این موضوع را برعهده دارد و در برخی موارد اذعان دارند که خودمان این برنامهها را تکمیل میکنیم ولی به طورکلی این قضیه بلاتکلیف مانده است، در صورتی که اگر حمایت لازم انجام گیرد، شهرداری میتواند این حریم ریلی را اطراف تهران پوشش دهد. عضو شورای شهر با بیان اینکه در کشور ما درصد شبکه ریلی کمتر از جادهای بوده، در حالی که در دنیا عکس این قضیه صادق است، گفت: در صورتی که دولت از بخش خصوصی حمایت کند و ضمانتهای لازم در این زمینه صورت گیرد، موفقیتهای زیادی در پیشرفت پروژهها حاصل میشود. شاکری در پایان گفت: تنها منتظر سرمایه دولتی ماندن، عقب ماندن پروژهها را به همراه دارد.
آباد: ندیدن پیشرفت ها و انتقاد با چشمان بسته بی انصافی است
معصومه آباد در ارتباط با سخنان رئیسجمهور در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 مبنی بر اینکه اتکای درآمد شهرداریها به فروش تراکم مضرتر از اتکا به درآمدهای نفتی است گفت: در سالهای اخیر روند اعتبارات شهرداری به سمت درآمدهای پایدار رفته یعنی ما همان طور که در شرایط کلی جامعه، وضعیت مسکن و ساخت و ساز در حال رکود بوده مفهوم این است که فروش تراکم و ساخت و ساز کم بوده و جوازهای صادره در حداقل بوده است. وی ادامه داد: بنابراین شهرداری از طریق منابع پایداری غیر از فروش تراکم و صدور جواز تامین منابع کرده است و انتقاد کردن با چشمان بسته خیلی راحت است ما میتوانیم چشمانمان را روی همه چیز ببندیم و بعد انتقاد کنیم. عضو شورای شهر تهران گفت: از همه فعالیتهای عمرانی، پل، بزرگراه و تونلها میتوانیم وضعیت عمران و نوسازی شهر را ببینیم. این پیشرفتهای سریع، در همین شرایط بحرانهای اقتصادی و مالی که برای همه وزارتخانهها و سازمانها وجود دارد، اتفاق افتاده است. آباد ادامه داد: خوشبختانه شهرداری با رویکرد توسعه و نوسازی به مسائل نگاه میکند و در توسعه فضای سبز خیلی از معابری که نقاط آسیب تهران بود را بهبود بخشیده است.
مانند بزرگراه صیاد شیرازی که تا چند سال پیش تعمیرگاه ماشین، پنچرگیری و صافکاری بود اما اکنون به فضای سبز تبدیل شده است. این خیلی بی انصافی است که پیشرفتها را نبینند. وی اظهار کرد: البته موانعی برای پیشرفت کار وجود داشته و خارج از مسائل کلی کشور حرکت نکردهایم و با موانع زیاد و محدودیتهایی که داشتهایم و با وجود نبود مدیریت واحد شهری کارها را به پیش بردهایم. عضو شورای شهر تهران افزود: در هر حوزهای نقطه قابل قبول وجود دارد ولی اگر حالا در جایی اشکالی پیدا شد نباید همه عملکردها زیر سوال برود، این انصاف نیست. شخص رئیس جمهور هم چون کار اجرایی و سیاستگذاری کرده میداند انجام دادن کار در شهری که پایتخت است واقعا ارزشمند است و با وجود مشکلات، سخت اجرا میشود. آباد گفت: در بحث حمل ونقل عمومی نیز اگر دولت بدهیهایش را پرداخت کند قطعا شهرداری جرات بهتر و بیشتری خواهد گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید