ایران قویتر از ادعاهای ترامپ
بعد از اظهارات متوهمانه ترامپ علیه ایران که بیشتر جنبه تبلیغاتی و تحریکآمیز (برای جذب دلارهای اعراب) داشت تا مبتنی بر واقعیت؛ متاسفانه برخی در داخل از جهانگیری معاون اول دولت روحانی و حسین دهباشی تاریخپژوه گرفته تا افراد عادی با خودتحقیری بر گفتههای ترامپ صحه گذاشتند.

بعد از اظهارات متوهمانه ترامپ علیه ایران که بیشتر جنبه تبلیغاتی و تحریکآمیز (برای جذب دلارهای اعراب) داشت تا مبتنی بر واقعیت؛ متاسفانه برخی در داخل از جهانگیری معاون اول دولت روحانی و حسین دهباشی تاریخپژوه گرفته تا افراد عادی با خودتحقیری بر گفتههای ترامپ صحه گذاشتند.
گفتههایی که حتی مردم عربستان و دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز شاید برای پذیرش آن دچار تردید شوند. کشورهایی که حتی نام یک دانشمند، مخترع و یا ورزشکار با مدالهای المپیک هم در تاریخ حیاتشان پیدا نمیشود. کشورهایی که با جمعیت و وسعت اندک و تنها با اتکا به درآمدهای نفتی، ظواهر مدرنیسم و توسعه را به کشور خود آوردهاند. اگر خیلی خوششانس باشند یا به دلیل عدم توسعهیافتگی در همه حوزهها عاقبت محمدرضا شاه در انتظارشان خواهد بود و اگر مردمشان اراده مردم ایران را نداشته باشند هم باید در انتظار رسیدن به شرایط اولیه خود باشند، چراکه نفت دائمی نیست و با از بین رفتن این ثروت خدادادی دیگر نمیتوانند علم و پیشرفت و مدرنیسم بخرند و خود نیز توانایی خلق آن را ندارند. در مقابل اما ایران در تولید علم بومی و بهویژه در صنایع استراتژیک (نظامی، هستهای و موشکی) پیشرفتهتر است؛ هرچند که در بعضی حوزهها به دلیل کمبود سرمایه در تبدیل علم به صنعت ضعیف است. کشورهای خلیج فارس اما با پول نفت، دانشگاههای بینالمللی و پژوهشهای کاربردی را توسعه میدهند و هنوز وابسته به متخصصان خارجی هستند.
از سوی دیگر، هرچند ایران با ضعفهای متعدد آن هم از لحاظ اقتصادی رنج میبرد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، اما در این شکاف اقتصادی ایجاد شده میان ایران و عربستان، نمیتوان نقش تحریمها و فشارهای حداکثری همین آمریکا را نادیده گرفت، تحریمی که هیچیک از کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس توانایی یک روز مقابله با آن را ندارند.
عربستان در سفر اخیر ترامپ 146 میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی دفاعی با آمریکا امضا کرد، مبلغی که میتوان با آن یک کشور را از نو ساخت، اما عربستان آن را بابت تجهیزات نظامی داده که تاکنون هیچ کشوری را نجات نداده و حتی موشکهای یمنی، سامانههای دفاعی آمریکا را به سخره گرفته است. در مقابل ایران امروز خود نهتنها تولیدکننده تجهیزات نظامی، بلکه صادرکننده آن هم هست تا جایی که ترامپ خطاب به شرکتهای آمریکایی گفته پهپادهایی مثل پهپادهای ایران میخواهیم، سریع، مرگبار و وحشتناک باشد که با قیمت ۳۵ تا ۴۰ هزار دلار میسازند.
اطلاعات پایگاه InCites نشان میدهد ایران به لحاظ تعداد استنادهای دریافتی رتبه اول، به لحاظ انتشارات رتبه دوم و به لحاظ شاخص H رتبه چهارم را در بین 57 کشور اسلامی به دست آورده است و در تولید علم (رتبه ۱۵ جهانی در مقالات علمی) از عربستان و امارات بسیار جلوتر است. علاوه بر علم و صنعت در حوزه نرمافزاری یعنی سینما هم ایران دست برتر نسبت به عربستان و دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دارد. در سال 95 «محمد السحیمی» یک تحلیلگر عربستانی با انتقاد از دوری کشورش از صنعت پیشرفته سینما؛ شهاب حسینی را خطرناکتر از بعد نظامی ایران توصیف کرده بود. او با انتقاد از ضعف صنعت سینما در کشورش گفته بود: «ما [عربستان] تنها کشور جهانیم که سالن رسمی سینما در آن وجود ندارد... اما ایران موفق شده جهان را از طریق صنعت سینمای خود درنوردد.» امروز سینمای ایران یکی از معتبرترین سینماهای جهان است که این اعتبار طی سالیان متمادی بسیاری کسب شده و سینماگران بزرگی از ایران با ساخت آثاری درخشان در عرصه جهانی توانستهاند هر بار با درخشش در جشنوارهها و فستیوالهای مختلف، جوایز بسیاری برای سینمای این کشور کسب کنند.
هرچند که دشمنان ایران میخواهند با بزرگنمایی مشکلات و القای ناامیدی، روحیه خودباوری را تضعیف کنند و برخی هم با غرضورزی سیاسی به جای خودباوری راه خودتحقیری را در پیش گرفتهاند اما در نهایت در مقابل ثروت و خریدن ظواهر توسعه از سوی کشورهای عربی، مدل توسعه ایران مبتنی بر مقاومت و خوداتکایی است و با استفاده از پتانسیلهای داخلی و نیروی انسانی و منابع طبیعی خود قابلیت رشد بیشتری دارد، هرچند که تحریمها و بعضا سوءمدیریت این رشد را کند کرده است./صبح نو
دیدگاه تان را بنویسید