دیدارهای رئیس جمهور در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵»؛

پزشکیان در دیدار وزیر خارجه عمان: امیدوارم به توافق عادلانه دست یابیم | پزشکیان در دیدار نخست وزیر و وزیر خارجه قطر: دستیابی به توافق با آمریکا امری دست‌یافتنی است

کد خبر: 1359353

رئیس جمهور با تمجید از سطح بسیار مطلوب روابط دوجانبه و همچنین نقش خیرخواهانه، متعهدانه و سازنده دولت عمان در میزبانی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: امیدواریم با تلاش‌ها و نیت‌های خالصانه و صادقانه سلطان هیثم بن طارق، این گفت‌وگوها به توافقی عادلانه و تضمین‌کننده ثبات پایدار در منطقه بینجامد.

پزشکیان در دیدار وزیر خارجه عمان: امیدوارم به توافق عادلانه دست یابیم | پزشکیان در دیدار نخست وزیر و وزیر خارجه قطر: دستیابی به توافق با آمریکا امری دست‌یافتنی است

رئیس جمهور با تمجید از سطح بسیار مطلوب روابط دوجانبه و همچنین نقش خیرخواهانه، متعهدانه و سازنده دولت عمان در میزبانی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: امیدواریم با تلاش‌ها و نیت‌های خالصانه و صادقانه سلطان هیثم بن طارق، این گفت‌وگوها به توافقی عادلانه و تضمین‌کننده ثبات پایدار در منطقه بینجامد.

مسعود پزشکیان ظهر یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵»، در دیدار با بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان، با تمجید از سطح بسیار مطلوب روابط دوجانبه و همچنین نقش خیرخواهانه، متعهدانه و سازنده دولت عمان در میزبانی از مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، اظهار داشت: امیدواریم با تلاش‌ها و نیت‌های خالصانه و صادقانه سلطان هیثم بن طارق، این گفتگوها به توافقی عادلانه و تضمین‌کننده صلح و ثبات پایدار در منطقه بینجامد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت همگرایی بیشتر کشورهای اسلامی، خاطرنشان ساخت: هر چه کشورهای مسلمان و برادر بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند و همکاری‌های خود را گسترش دهند، بدخواهان امت اسلامی از تفرقه‌افکنی و اختلاف‌افروزی مأیوس‌تر خواهند شد.

پزشکیان با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش تبادلات و همکاری‌ها در تمامی عرصه‌های تجاری، سیاسی، اقتصادی، علمی و فناورانه با کشورهای اسلامی، به‌ویژه کشور دوست و برادر عمان، افزود: سفر پیش‌روی من به عمان در هفته آتی می‌تواند نقطه‌عطفی در تعمیق روابط همه‌جانبه میان دو کشور باشد و امیدواریم آثار و دستاوردهای آن منافع ملموسی برای دو ملت به همراه داشته باشد.

رئیس جمهور همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری و هم‌افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه، بتوان منطقه‌ای ساخت که مردم آن در رفاه، آسایش و عدالت زندگی کنند.

وزیر امور خارجه سلطنت عمان نیز ضمن ابلاغ سلام‌های گرم سلطان هیثم بن طارق به دکتر پزشکیان، با اشاره به مواضع رئیس‌جمهور کشورمان در نشست مجمع گفت‌وگوی تهران، اظهار داشت: سخنان حکیمانه و ارزشمند جنابعالی درباره ایران، کشورهای همسایه، جهان اسلام و تعامل سازنده با جامعه جهانی را می‌ستاییم و دست شما را در این مسیر به گرمی می‌فشاریم و از این رویکرد کاملا حمایت می‌کنیم.

بدر البوسعیدی با ابراز امیدواری نسبت به گسترش روزافزون مناسبات دوجانبه تأکید کرد: روابط ممتاز میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، نمونه‌ای روشن از مناسبات مبتنی بر صداقت، همکاری و برادری است و امید داریم این روابط الگوی الهام‌بخشی برای دیگر کشورها نیز باشد.

وی با استقبال از سفر قریب‌الوقوع دکتر پزشکیان به عمان، تصریح کرد: بی‌صبرانه منتظر حضور جنابعالی در مسقط هستیم.

پزشکیان

رئیس‌جمهور پزشکیان در دیدار نخست وزیر و وزیر خارجه قطر تاکید کرد؛

دستیابی به توافق با آمریکا دست‌یافتنی است، اما به شرط پرهیز از رویکرد زورگویی

رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا گفت:‌ دستیابی به توافق با آمریکا امری دست‌یافتنی است، اما تحقق آن نیازمند یک شرط اساسی است و آن اینکه طرف آمریکایی از رویکرد تحمیل و زورگویی پرهیز کند؛ چرا که ما تحت هیچ شرایطی تن به زور نمی‌دهیم.

به گزارش ایرنا مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور اسلامی ایران، مروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» و در دیدار محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، با تأکید بر روابط برادرانه و صمیمانه میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد که تعاملات و توافقات انجام‌شده در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مرحله اجرا درآید و نتایج آن در جهت منافع مشترک دو کشور و دو ملت نمود یابد.

رئیس‌جمهور افزود: بدون تردید در صورت تحقق پروژه‌های مشترک و تقویت همکاری‌های دوجانبه، چهره منطقه نیز دستخوش تحولاتی مثبت خواهد شد.

پزشکیان در ادامه این دیدار با اشاره به پیوندهای عمیق میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد که با همکاری یکدیگر و تعامل سازنده با دیگر کشورهای منطقه، بتوانیم صلح، امنیت، رفاه و پیشرفت را برای ملت‌هایمان به ارمغان بیاوریم.

در این دیدار، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر نیز ضمن ابلاغ سلام‌های گرم امیر قطر به رئیس‌جمهور کشورمان و تمجید از سخنان ایشان در مراسم افتتاحیه مجمع گفت‌وگو، ابراز امیدواری کرد که این رویکرد خردمندانه بتواند مبنایی برای تحقق امنیت و ثبات در منطقه باشد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی با اشاره به شرایط حساس حاکم بر منطقه و جهان، خاطرنشان کرد: اقتضای این وضعیت، گسترش تعاملات و تداوم همکاری‌های نزدیک میان کشورهای منطقه است.

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر ادامه داد: قطر همواره حامی حق جمهوری اسلامی ایران بوده و در کنار این کشور ایستاده است؛ این حمایت، برخاسته از علاقه‌ای متقابل و پیوندی فراتر از سیاست، یعنی برادری دینی است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی افزود: تجربه نشان داده که در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران، فشار و تحمیل نتیجه‌ای نداشته و آنچه کارساز بوده، گفت‌وگو و تفاهم است. ما امیدواریم در سال پیش رو، در عرصه مسائل سیاسی، شاهد موفقیت و سربلندی بیش از پیش جمهوری اسلامی ایران باشیم.

مسعود پزشکیان

در دیدار وزیر خارجه افغانستان؛

رئیس جمهور بر تمایل ایران برای گسترش همکاری‌ با افغانستان به‌ منظور رفع مشکلات تاکید کرد

رئیس‌جمهور با اعلام آمادگی ایران برای توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با افغانستان گفت: ما بر پایه سیاست‌های راهبردی خود، هرگونه اختلاف در میان کشورهای اسلامی را بی‌اساس می‌دانیم و تقویت روحیه و همگرایی را جایگزین منطقی هر نوع افتراق در میان امت اسلامی تلقی می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان روز یکشنبه و در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» و در دیدار با امیرخان متقی وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، ضمن ابراز صمیمیت و رویکردی برادرانه اظهار داشت: ما تمایل داریم در فضایی از تفاهم، همکاری‌های خود را به‌منظور رفع مشکلات موجود گسترش دهیم و کمک به مردم افغانستان را بر پایه اصول دینی و اعتقادی وظیفه خود می‌دانیم.

رئیس‌جمهور با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با امارت اسلامی افغانستان افزود: ما بر پایه سیاست‌های اصولی و راهبردی خود، هرگونه اختلاف در میان کشورهای اسلامی را بلاوجه و بی‌اساس می‌دانیم و تقویت روحیه برادری و همگرایی را جایگزین مشروع و منطقی هر نوع افتراق در میان امت اسلامی تلقی می‌کنیم.

پزشکیان همچنین با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه در منطقه خواف به‌عنوان بستری مناسب برای همکاری‌های تجاری و صنعتی میان دو کشور، تصریح کرد: امکان تولید ۲۰ هزار مگاوات برق بادی در این منطقه، نمونه‌ای روشن از فرصت‌های عظیم همکاری میان ایران و افغانستان است.

وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با دکتر پزشکیان، جمهوری اسلامی ایران را همسایه‌ای نیک‌نیت و همراه توصیف کرد و افزود: ما ایران را همسایه خوب خود می‌دانیم و تلاش داریم برای ایران نیز همسایه‌ای خوب و قابل اعتماد باشیم. ملت‌های ما سال‌ها در کنار یکدیگر زیسته‌اند و باید کوشید کشورها و ملت‌های‌مان را در مسیر رفاه و پیشرفت، بی‌نیاز از بیگانگان بسازیم.

امیرخان متقی با اشاره به اشتراکات عمیق دینی، فرهنگی و زبانی میان دو ملت و مواضع مشترک در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین، اظهار داشت: پس از ۴۷ سال، افغانستان به استقرار حکومت مرکزی دست یافته، دوران اشغال به پایان رسیده و همه اقوام در فضایی از همزیستی و برادری به‌سر می‌برند. ما با اتخاذ سیاستی متوازن، به‌دنبال تعامل سازنده و گسترده‌تر با کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران هستیم.

وی همچنین با اشاره به افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به بیش از سه میلیارد دلار گفت: در حال حاضر کشت مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده و گروه تروریستی داعش نیز به‌طور کامل از خاک ما بیرون رانده شده است و امیدواریم با کمک و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، افغانستان به مسیری امن برای تجارت و ترانزیت منطقه‌ای بدل شود.

وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان با قدردانی صمیمانه از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از میلیون‌ها مهاجر افغانستانی، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا به‌تدریج زمینه بازگشت مهاجران افغان به سرزمین‌شان را فراهم کنیم. خواهان آن هستیم که مرزها را از تهدید خالی کرده و به فرصت‌های مشترک بدل کنیم و با گسترش همکاری‌های اقتصادی، روابط تجاری با ایران را به سطح بالایی ارتقا دهیم.

سراج‌الدین مهرالدین

پزشکیان: بسترهای لازم برای تقویت بیش از پیش همکاری‌های ایران و تاجیکستان فراهم است

رئیس‌جمهور با اشاره به سطح ممتاز روابط ایران و تاجیکستان، بر فراهم بودن بسترهای لازم برای تقویت و توسعه بیش از پیش همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، سیاسی، علمی و امنیتی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان ظهر امروز یکشنبه در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» و در دیدار سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان، با اشاره به سطح ممتاز روابط دوجانبه، بر فراهم بودن بسترهای لازم برای تقویت و توسعه بیش از پیش همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، سیاسی، علمی و امنیتی تأکید کرد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود، اظهار داشت: می‌توانیم با فراهم آوردن زمینه‌های مناسب برای همکاری فعالانه تجار، بازرگانان، صنعت‌گران و دانشگاهیان، بر غنای تعاملات دوجانبه افزوده و زمینه‌ساز رشد، رونق و پیشرفت مشترک دو ملت شویم.

در این دیدار وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار با دکتر پزشکیان، سلام‌های گرم رئیس‌جمهور کشورش را به ایشان ابلاغ کرد و با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور ایران در آیین گشایش مجمع گفت‌وگوی تهران، اظهار داشت: بیانات جنابعالی در خصوص ضرورت پرهیز از اختلافات و حرکت به سوی تعامل، برادری و دوستی، بسیار پرمحتوا و مفید بود و تحقق چنین رویکردی را ضرورتی انکارناپذیر برای جهان امروز می‌دانیم.

سراج‌الدین مهرالدین همچنین با اشاره به سطح مطلوب همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های تجارت، سیاست و گردشگری، لغو روادید میان دو کشور را بستری مناسب برای ارتقای تبادل گردشگر و افزایش مناسبات مردمی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین بر علاقه‌مندی کشورش به توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.

دبیرکل سازمان همکاری شانگهای

پزشکیان: نهاد مالی شانگهای پشتوانه‌ای موثر برای پیشبرد برنامه‌های مشترک اعضا فراهم می‌آورد

رئیس‌جمهور ایجاد یک نهاد مالی مشترک در چارچوب سازمان همکاری شانگهای را ضرورتی اساسی برشمرد و گفت: چنین سازوکاری می‌تواند پشتوانه‌ای مؤثر برای پیشبرد برنامه‌های مشترک کشورهای عضو فراهم آورد.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان امروز یکشنبه، در دیدار ژانگ مینگ، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای که در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» برگزار شد، ریاست دوره‌ای جمهوری خلق چین بر این سازمان را فرصتی مغتنم برای اتخاذ تصمیمات راهبردی در جهت تحقق اهداف واقعی سازمان دانست و بر ضرورت تبدیل ساختار فعلی آن از حالت تشریفاتی به نهادی اجرایی و عملیاتی تأکید کرد.

رئیس جمهور ایجاد یک نهاد مالی مشترک در چارچوب سازمان همکاری شانگهای را ضرورتی اساسی برشمرد و افزود: چنین سازوکاری می‌تواند پشتوانه‌ای مؤثر برای پیشبرد طرح‌ها و برنامه‌های مشترک کشورهای عضو فراهم آورد و بستر لازم برای تعاملات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی میان اعضا را به نحو اجرایی و مؤثر فراهم کند.

پزشکیان همچنین گسترش ساختار سازمان همکاری شانگهای با پذیرش اعضای جدید را گامی مهم در جهت تحقق اهداف آن دانست و تأکید کرد: این روند، ضمن تقویت نقش‌آفرینی سازمان، به تضعیف سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا نیز خواهد انجامید.

در این دیدار ژانگ مینگ نیز با استقبال از عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای، این رویداد را نقطه عطفی مهم و مورد استقبال همه کشورهای عضو توصیف کرد و گفت: از زمان پیوستن ایران به این سازمان، پیشنهادات ارزشمند و راهگشایی از سوی جمهوری اسلامی ارائه شده است.

ژانگ مینگ با بیان اینکه افزایش کارآمدی سازمان برای تمامی اعضا از جمله جمهوری اسلامی ایران، یکی از اهداف اصلی ماست، تصریح کرد: توافقات و اسناد همکاری در چارچوب سازمان، نیازمند طراحی و اجرای برنامه‌های عملیاتی است. در این راستا، ما به دنبال روزآمدسازی ساختارهای سازمان هستیم و تعامل منظم و سازنده‌ای با وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برقرار کرده‌ایم.

رئیس اقلیم کردستان عراق

رئیس‌جمهور: ملت ایران، مردم کردستان عراق را حقیقتا برادران خود می‌دانند

مسعود پزشکیان در دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: ما شما را حقیقتاً برادران خود می‌دانیم و بر این باوریم که از رهگذر همکاری و تعامل مشترک، می‌توان اقدامات بزرگ و مؤثری در مسیر رشد و توسعه منطقه به انجام رساند.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان، ظهر امروز یکشنبه، در دیدار نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، که در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» برگزار شد، با ابراز صمیمیت نسبت به روابط دوجانبه، اظهار داشت: ما شما را حقیقتاً برادران خود می‌دانیم و بر این باوریم که از رهگذر همکاری و تعامل مشترک، می‌توان اقدامات بزرگ و مؤثری در مسیر رشد و توسعه منطقه به انجام رساند.

رئیس جمهور گسترش تبادلات و همکاری‌ها در عرصه‌های مرزی، تجاری، اقتصادی، علمی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری را از جمله زمینه‌های مهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق برشمرد و بر بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برای تقویت روابط تأکید کرد.

پزشکیان با اشاره به مسائل منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: اختلافات قومی و مذهبی، توطئه بدخواهان برای جلوگیری از هم‌افزایی و پیشرفت ملت‌ها و دولت‌های منطقه است و باید با همکاری و تعامل هر چه بیشتر بر این دسیسه‌ها غلبه کنیم.

در این دیدار، آقای نیچروان بارزانی نیز با ابراز خرسندی از دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان، اظهار داشت: خاطره شیرین سفر جنابعالی به اقلیم کردستان هنوز در ذهن ما باقی است. پس از آن سفر، شاهد بهبود چشمگیر روابط دوجانبه بودیم. آن سفر نقطه عطفی مهم و اعتمادساز بود و موجب ارتقای روابط ما در تمامی سطوح و زمینه‌ها شد.

رئیس اقلیم کردستان با اشاره به همکاری‌های امنیتی موجود میان طرفین، افزود: در حوزه مسائل امنیتی، تعاملات به‌خوبی در جریان است و با تأکید و پیگیری‌های جنابعالی، به‌زودی نشستی میان استانداران استان‌های مرزی ایران و اقلیم کردستان برگزار خواهد شد. همچنین نقش تسهیل‌گرانه جنابعالی موجب رفع بسیاری از مشکلات مرزی شده است.

نیچروان بارزانی ادامه داد: فرصت‌های فراوانی برای همکاری و تعامل با ایران، به‌ویژه در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری در منطقه اقلیم وجود دارد. در موضوع زائران اربعین نیز، خدمات در سال جاری قطعاً بهتر از سال گذشته خواهد بود.

آرمن- دبیر شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری ارمنستان

رئیس‌جمهور: تقویت روابط با همسایگان را بر پایه اشتراکات فرهنگی و تاریخی دنبال می‌کنیم

مسعود پزشکیان با تاکید بر اینکه خواست ما، منطقه‌ای عاری از جنگ و ناآرامی و همراه با صلح پایدار و امنیت تثبیت شده است، گفت: ما دست دوستی به سوی تمامی کشورهای همسایه دراز کرده‌ایم و در تلاشیم روابط خود را بر پایه اشتراکات فرهنگی، تاریخی و انسانی فراوان با یکدیگر، تعمیق بخشیم.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز یکشنبه در دیدار آرمن گریگوریان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری ارمنستان، که در حاشیه نشست «مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵» برگزار شد، روابط ایران و ارمنستان را همواره صمیمانه و مبتنی بر حسن‌نیت توصیف و ابراز امیدواری کرد که این روابط در مسیر توسعه پایدار ادامه یابد.

رئیس جمهور با اشاره به تبادل هیئت‌های دیپلماتیک میان دو کشور طی ماه‌های اخیر، این روند را زمینه‌ساز ارتقای هر چه بیشتر همکاری‌های دوجانبه دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران از کاهش تنش‌ها میان جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان قویاً حمایت کرده و از آن استقبال می‌کند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه خواست ما، منطقه‌ای عاری از جنگ و ناآرامی و همراه با صلح پایدار و امنیت تثبیت شده است، اظهار داشت: ما دست دوستی و برادری به سوی تمامی کشورهای همسایه دراز کرده‌ایم و در تلاشیم روابط خود را بر پایه اشتراکات فرهنگی، تاریخی و انسانی فراوان با یکدیگر، تقویت و تعمیق بخشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تقویت دوستی و برادری میان انسان‌ها، نگاهی الهام‌گرفته از تعالیم پیامبران الهی است، تصریح کرد: پیام مشترک پیامبران، ترویج اخلاق، انسانیت و معنویت بر زمین بوده است. آنان آمده‌اند تا به ما بیاموزند که در کنار یکدیگر، با مهربانی زندگی و از هرگونه ظلم و ستم پرهیز کنیم.

در این دیدار آرمن گریگوریان نیز ضمن ابلاغ سلام‌های گرم نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر جمهوری ارمنستان به دکتر پزشکیان، تصریح کرد: روابط دو کشور به‌صورت واقعی در مسیر رشد و تقویت قرار دارد و حجم مبادلات تجاری میان ایران و ارمنستان از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده است؛ ما علاقمند و آماده‌ایم که این سطح از همکاری‌ها را بیش از پیش افزایش دهیم.

گریگوریان همچنین با تمجید از سخنان دکتر پزشکیان در مراسم افتتاحیه مجمع گفت‌وگوی تهران، اظهار داشت: بیانات شما بسیار شایسته، تأثیرگذار و برخاسته از بینش ژرف و فطرت انسانی شما بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید