علت اصلی مشاجره ترامپ و زلنسکی
منابع مطلع به رسانه آمریکایی گفتهاند با توجه به این که کسی انتظار رفتاری «حقبهجانب» را از سوی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در دیدار با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و معاون اول او در کاخ سفید نداشت، مشاجره پیش آمده در این دیدار نتیجه رفتار تحریکآمیز رئیسجمهور اوکراین بود.

منابع مطلع به رسانه آمریکایی گفتهاند با توجه به این که کسی انتظار رفتاری «حقبهجانب» را از سوی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در دیدار با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و معاون اول او در کاخ سفید نداشت، مشاجره پیش آمده در این دیدار نتیجه رفتار تحریکآمیز رئیسجمهور اوکراین بود.
به گزارش ایسنا، در پی سفر ناموفق «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور آمریکا به واشنگتن که به مشاجره لفظی او با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «جیدی ونس» معاون اول او در اتاق بیضی منجر شد، رسانه آمریکایی به نقل از یک منبع مطلع نوشته هیچ راهبرد از پیشتعیینشدهای برای نوع مواجه شدن ونس با زلنسکی در وجود نداشته است.
زلنسکی که برای مذاکره با ترامپ درباره امضای توافقی در زمینه ارائه حق معدنکاوی در اوکراین به واشنگتن در ازای کمکهای مالی و نظامی و تضمینهای امنیتی آن، جمعه گذشته به واشنگتن سفر کرده بود، تقریبا به طور غیررسمی از کاخ سفید بیرون انداخته شد.
دیدار آنها به هرجومرجی در برابر جهان تبدیل شد که در آن، ترامپ با عصبانیتی آشکار به زلنسکی عتاب و خطاب میکرد.
مشاجره از جایی شروع شد که وقتی ونس در حال دفاع از مذاکرات آمریکا با روسیه برای پایان دادن به جنگ بود، زلنسکی حرف او را قطع کرد. رئیسجمهور اوکراین تجاوز روسیه به اوکراین را تشریح کرده و پرسید، «جیدی، انتظار چه نوع دیپلماسی را از من داری؟»
انبیسی نیوز: رفتار حقبهجانب زلنسکی علت مشاجره با ترامپ و ونس بود
دیدار «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «جیدی ونس» معاون اول رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید
ونس، زلنسکی را متهم کرد که به جای تشکر از ترامپ برای حمایت او، با شاکی شدن این گفتوگو را مقابل رسانههای آمریکای به مرافعه میکشاند.
ونس گفت که «شما سربازان وظیفه را به خط مقدم میفرستید چون مشکل نیروی انسانی دارید.» اشاره ونس به کمبود شدید نیروی رزمی بود که موضع آن در میدان را تضعیف کرده است.
دولت آمریکا از زمان «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در حال فشار آوردن به اوکراین برای پایین آوردن سن سربازگیری تا ۱۸ سال بوده است اما زلنسکی با نگرانی از اعتراضات گسترده نسبت به چنین اقدامی، از عمل کردن به این پیشنهاد خودداری کرده بود. سن سربازگیری در اوکراین ۲۵ سال است.
تنشها در این گفتوگو زمانی بالا رفت که زلنسکی از ونس پرسید آیا مانند دیگر قانونگذاران و مقامات آمریکایی از خط مقدم بازدید کرده است و ونس پاسخ داد: شما آنها را به یک تور تبلیغاتی میآورید.
انبیسی نیوز: رفتار حقبهجانب زلنسکی علت مشاجره با ترامپ و ونس بود
دیدار رئیسجمهور آمریکا و معاون اول او با رئیسجمهور اوکراین در اتاق بیضی کاخ سفید که در حضور خبرنگاران به مشاجره تبدیل شد
شبکه انبیسی نیوز در این باره گزارش داد که منبع مطلع یادشده به این رسانه گفت: ونس پس از آن که متوجه شد زلنسکی، رفتار تحریکآمیز نابجایی را در پیش گرفته است، مجبور شد واکنش نشان دهد.
این منبع مطلع با گفتن این که انتظار میرفت این دیدار در اتاق بیضی نیز مانند هر دیدار دوجانبه دیگری پیش برود، گفت که «هیچ کسی انتظار نداشت که زلنسکی با رفتار حقبهجانبی به آنجا بیاید.»
یک منبع مطلع دیگر نیز که با دیدگاه ونس نسبت به این دیدار آشنایی داشت، گفت: فکر نمیکنم کسی انتظار داشت که زلنسکی وارد آنجا شود و مانند بچهای حاضرجواب رفتار کند.
علت اصلی مشاجره ترامپ و زلنسکی
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به درگیریهای لفظی ایجاد شده بین مقامات کاخ سفید و رئیسجمهور اوکراین گفت: ترامپ برای اینکه منافع خود در اوکراین را از دست ندهد و از دیگر سو از جنگ اتمی با روسیه پرهیز کند، با قربانی کردن کییف، طرح و ایده خود را به پیش خواهد برد.
به گزارش ایسنا، قرار بود سفر زلنسکی به آمریکا و دیدارش با «دونالد ترامپ» و مقامهای عالیرتبه واشنگتن، به توافق معدنی اوکراین، کمکهای بیشتر به این کشور و همینطور اقداماتی برای پایان دادن به جنگ منجر شود، اما جدالی ناخواسته تمامی معادلات را به هم زد؛ چنان که دولت واشنگتن اعلام کرد تمامی کمکهای آمریکا به اوکراین شامل محموله نهایی مهمات و تجهیزات تایید شده در دولت بایدن، شاید فورا لغو شود.
این جدال لفظی بین ترامپ و «جی.دی ونس»، معاون او با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین مساله کمکهای آتی نظامی به کییف و همچنین توافق مواد معدنی و طبیعی واشنگتن با اوکراین را زیر سوال برده است.
اگرچه چند نفر از متحدان ترامپ خواستار کنارهگیری زلنسکی از قدرت یا تغییر رژیم در اوکراین هستند، اما خود ترامپ به دنبال تغییر رژیم در این کشور جنگ زده نیست.
همچنین پس از آنکه زلنسکی با جدال لفظی کاخ سفید را ترک کرد، چند مقام اروپایی با مقامهای ارشد واشنگتن تماس گرفته و درباره توافق مواد معدنی که قرار بود در این دیدار امضا شود، سوال پرسیدند.
واشنگتن معتقد است که رئیسجمهور اوکراین، کشورش را در موقعیت وحشتناکی قرار داده و فرصت بزرگی را برای داشتن ایالات متحده به عنوان یک شریک تجاری از دست داد، زیرا شرکتهای آمریکایی برای کمک به اوکراین در کسب درآمد از منابع معدنی این کشور مانند گاز و نفت، آلومینیوم و تریتیوم و غیره تلاش میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید