اعتراضات سراسری به اجرای سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ
آمادهباش در آمریکا | اعلام حکومت نظامی در لسآنجلس
با نزدیکشدن به دور تازهای از اعتراضات علیه سیاستهای مهاجرتی گسترده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، چندین شهر ایالات متحده روز چهارشنبه در حالت آمادهباش قرار گرفتند. همزمان، بخشهایی از مرکز شهر لسآنجلس برای مهار ناآرامیهای پنجروزه اخیر تحت حکومت نظامی شبانه قرار گرفت.

در پی موج جدید اعتراضات علیه سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ، شهرهای مختلف ایالات متحده در وضعیت آمادهباش قرار گرفتهاند. در همین حال، بخشهایی از لسآنجلس تحت حکومت نظامی قرار گرفته است.
ایرنا- به نقل از رویترز، با نزدیکشدن به دور تازهای از اعتراضات علیه سیاستهای مهاجرتی گسترده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، چندین شهر ایالات متحده روز چهارشنبه در حالت آمادهباش قرار گرفتند. همزمان، بخشهایی از مرکز شهر لسآنجلس برای مهار ناآرامیهای پنجروزه اخیر تحت حکومت نظامی شبانه قرار گرفت.
در حالی که مقامات محلی خود را برای تظاهرات سراسری ضدترامپ در روز شنبه آماده میکنند، مراسم رژه نظامی به مناسبت دویستوپنجاهمین سالگرد تاسیس ارتش ایالات متحده و همزمان با هفتادونهمین سالگرد تولد ترامپ در خیابانهای واشنگتن با حضور تانکها و خودروهای زرهی برگزار خواهد شد.
در تگزاس، گرگ ابوت فرماندار جمهوریخواه اعلام کرد که گارد ملی این ایالت روز چهارشنبه و پیش از برگزاری اعتراضات به خیابانها اعزام خواهد شد. در روزهای اخیر، تظاهرات در شهرهایی چون آستین، نیویورک، آتلانتا و شیکاگو نیز برگزار شده است.
اعزام تفنگداران دریایی و نیروهای گارد ملی به لسآنجلس از سوی ترامپ، درگیری لفظی تازه میان ترامپ و «گاوین نیوسام» فرماندار دموکرات کالیفرنیا، به راه انداخته است. ترامپ مدعی شده که این حضور نظامی از شدت خشونتها جلوگیری کرده، اما نیوسام و دیگر مسوولان محلی با رد این ادعا، آن را عامل تشدید بحران دانستهاند.
نیوسام در پیامی ویدیویی گفت: «این سوءاستفاده آشکار از قدرت، بحران را شعلهورتر کرد و جان مردم، افسران پلیس و حتی نیروهای گارد ملی را به خطر انداخت. این آغاز یک سقوط بود. ترامپ بار دیگر راه تشدید بحران را انتخاب کرد، نه راه آرامسازی.»
نیوسام، که بهعنوان یکی از نامزدهای بالقوه ریاستجمهوری ۲۰۲۸ شناخته میشود، روز دوشنبه از ترامپ و وزارت دفاع شکایت کرد و خواستار توقف اعزام نیروهای فدرال شد. در مقابل، ترامپ تهدید کرد که فرماندار کالیفرنیا باید بازداشت شود.
بر اساس اعلام مقامات آمریکایی، حدود ۷۰۰ تفنگدار دریایی روز سهشنبه در منطقه سیل بیچ، ۵۰ کیلومتری جنوب لسآنجلس، مستقر شدند و منتظر اعزام به مناطق خاصی از شهر بودند. این نیروها صرفاً برای محافظت از اماکن و کارکنان دولتی گماشته شدهاند.
«کارن باس» شهردار لسآنجلس، با اظهار اینکه نیازی به استقرار نیروهای فدرال وجود نداشت، گفت که پلیس محلی توانایی مدیریت تظاهرات – که عمدتاً مسالمتآمیز بودهاند – را دارد. با این حال، شهرداری از سهشنبه شب در یک محدوده یکمایلی از مرکز شهر حکومت نظامی اعلام کرد که به مدت چند روز ادامه خواهد داشت. با وجود اعلام حکومت نظامی، پلیس از ادامه حضور معترضان در خیابانها خبر داده و از «بازداشتهای گسترده» خبر داده است.
«راب بونتا» ، دادستان کل کالیفرنیا، نسبت به ماموریت محافظتی نیروهای فدرال ابراز نگرانی کرد و گفت که این اقدام ممکن است ناقض قانون ۱۸۷۸ باشد که دخالت نیروهای نظامی در امور انتظامی غیرنظامی را ممنوع میسازد. وی افزود: «محافظت از کارکنان احتمالاً به معنای همراهی با ماموران مهاجرت در محلههاست.»
اداره مهاجرت آمریکا (ICE) روز سهشنبه تصاویری از همراهی گارد ملی با مأموران مهاجرت در حین عملیاتهای بازداشت منتشر کرد. دولت ترامپ وعده داده است که در پاسخ به اعتراضات خیابانی، یورشهای مهاجرتی را تشدید کند.
ترامپ در سخنرانی خود در پایگاه نظامی فورت براگ، خطاب به سربازان گفت: «نسلهای قهرمانان ارتش خون خود را در سواحل دوردست ندادند تا کشورمان شاهد فروپاشی ناشی از تهاجم و بیقانونی کشورهای جهان سوم باشد. ما لسآنجلس را آزاد خواهیم کرد.»
در تظاهرات اخیر، معترضان با در دست داشتن پرچمهای مکزیک و دیگر کشورها، با مهاجران بازداشتشده ابراز همبستگی کردهاند. بر اساس آمار رسمی، تعداد بازداشتهای روزانه در روزهای اخیر به حدود ۲هزار نفر رسیده، در حالی که این رقم در دوران دولت پیشین حدود ۳۱۱ نفر در روز بود.
اعتراضات سراسری به اجرای سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ
رئیس پلیس نیویورک: به گارد ملی نیاز نداریم؛ ۸۶ نفر در منهتن دستگیر شدند
رئیس پلیس نیویورک با اعلام اینکه این شهر برای مقابله با خشونت ها در تظاهرات علیه سیاست های مهاجرتی دولت دونالد ترامپ به گارد ملی نیاز ندارد، اعلام کرد: پلیس سه شنبه شب به وقت محلی ۸۶ نفر را در منهتن جنوبی دستگیر کرده است.
به گزارش ایرنا، جسیکا تیش رئیس اداره پلیس نیویورک روز چهارشنبه به وقت محلی گفت که شهر نیویورک برای مقابله با تظاهرات علیه اداره مهاجرت و گمرک به کمک گارد ملی یا سایر آژانسهای فدرال نیازی ندارد.
رئیس اداره پلیس نیویورک تصریح کرد: «ما شرایط را تحت کنترل داریم.»
به گفته او، افسران پلیس نیویورک ۸۶ نفر را در حالی که حدود ۲۵۰۰ معترض سهشنبه شب در خیابانها بودند، عمدتاً در منهتن جنوبی، دستگیر کردند.
رئیس پلیس نیویورک در مصاحبه با شبکه فاکس ۵ در نیویورک گفت که تظاهرات تا شب عمدتاً مسالمتآمیز بود، اما اجتماع گروهی چند صد نفره که در نزدیکی میدان فدرال ۲۶ جایی که دفاتر اداره مهاجرت و گمرک وجود دارد، اعتراض می کردند از کنترل خارج شد.
تیش گفت: «برخی از آنها به دنبال ایجاد دردسر بودند. برخی از آنها سطلهای زباله یا زباله را به خیابان پرتاب میکردند و از این قبیل کارها. ما هرج و مرج را در خیابانهای خود تحمل نخواهیم کرد.»
رئیس پلیس نیویورک افزود: پلیس نیویورک افسران کافی برای مقابله با اعتراضات دارد، از جمله گروه واکنش استراتژیک آن؛ واحدی که برای مقابله با تظاهرات طراحی شده است.
او ادامه داد که به شرکای فدرال خود در نیویورک گفته است پلیس نیویورک منابع کافی برای حفظ کنترل در طول تظاهرات را دارد.
رئیس پلیس نیویورک توضیح داد: «ما برنامههایی داریم تا در صورت تشدید اوضاع، بتوانیم تمام نیروی پلیس را از سراسر شهر بیاوریم. ما ارتشی متشکل از ۳۴ هزار نیروی پلیس در شهر نیویورک داریم و نیویورکیها باید بدانند که پلیس برای هر اتفاقی آماده است.»
رئیس پلیس نیویورک: به گارد ملی نیاز نداریم؛ ۸۶ نفر در منهتن دستگیر شدند
پیش از این نیز، پلیس نیویورک حدود ۲۵ نفر را در داخل لابی برج ترامپ در خیابان پنجم منهتن بازداشت کرده بود که به این ترتیب تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر در نیویورک بازداشت شده اند.
بازداشتهای گسترده مهاجران بدون مدرک در لسآنجلس از ۶ ژوئن آغاز شد و تا عصر ۷ ژوئن، حداقل ۴۴ نفر به ظن نقض قوانین مهاجرتی بازداشت شده بودند.
اعتراضات نیز بصورت پراکنده از ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد در لسآنجلس و حومه آن، پس از بازداشت دستکم ۴۴ نفر توسط ماموران فدرال مهاجرت، آغاز شد. این بازداشتها بخشی از سیاستهای سختگیرانه دولت ترامپ در قبال مهاجران هستند که شامل موجی از یورشها و اخراجها در سراسر کشور میشود.
بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی، پلیس برای متفرق کردن جمعیت از بمب ها و نارنجک های صوتی و گاز اشکآور استفاده کرده که برخی از آنها به معترضان برخورد کردهاند و بیش از ۲۳ فروشگاه تاکنون در لس آنجلس غارت شده و پرچم آمریکا و نیز خودروهای دولتی از سوی معترضان به آتش کشیده شده است.
در پی درگیری میان مردم و پلیس آمریکا بر سر اجرای سیاست های مهاجراتی دولت، ترامپ دستور اعزام ۴ هزار و ۱۰۰ نیروی گارد ملی و و ۷۰۰ تفنگدار آمریکایی را بدون درخواست و هماهنگی با فرماندار ایالت کالیفرنیا داده است.
سازمان حمایت از حقوق مهاجران در آمریکا به شبکه ای بی سی نیوز گفت که تنها در لس آنجلس از روز جمعه تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید